Nova vest
Košarka

Petak, 03.02.2017.

20:30

EL: Efes prekinuo Zvezdinu seriju!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Anadolu Efesa 86:72 u hali „Aleksandar Nikolić“ u meču 21. kola Evrolige.

Izvor: mn

Autor: mn

EL: Efes prekinuo Zvezdinu seriju!
Starsport

Crveno-beli su tako prekinuli sjajnu seriju od sedam uzastopnih pobeda u elitnom takmičenju, a 13 ukupno. Turski tim naneo je i drugi poraz ekipi Dejana Radonjića u sezoni, posle poraza u Istanbulu 100:79.

Srpski šampion sada ima skor od 12 pobeda i devet poraza, a tim Velimira Perasovića je na 10 pobeda i 11 poraza. Zvezda u narednom kolu gostuje ekipi CSKA, dok Efes dočekuje Armani.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je marko Simonović sa 17 poena i pet skokova, 13 poena ubacio je Čarls Dženkins, uz sedam asistencija. Sa po 12 poena susret su završili Bjelica i Volters, dok su ekipi falili poeni Kzmića i Jovića koji su imali problema sa povredama u ranijim mečevima

U pobedničkom timu raspoložen je bio Braun sa 20 poena i 11 skokova, pratio ga je Dešon sa 17, a jedan manje dodao je Danston. Ertel je imao dobru partiju sa 12 poena i 15 skokova.

Zvezda je dobro otvorila meč, imala prednost, ali je Efes uspeo da preokrene do kraja poluvremena. U nekoliko navrata crveno-beli su pokušavali da se vrate u meč, ali se osetio umor na parketu, gosti su to lepo koristili i u jednom trenutku imali 22 poena prednost, pa srpski tim nije imao snage za veliki preokret.

Tok meča.

Sa nekoliko promašaja otvorila je Crvena zvezda meč, Efes je poveo sa 7:4, par diskutabilnih sudijskih odluka viđeno je u uvodnim minutima, ali je i turski tim, pod pritiskom borbenih igrača domaćeg tima, prokockao napade.

Mini-seriju Crvene zvezde prekinuo je Grendžer trojkom za minus jedan - 11:10. Crveno-beli imaju malih problema sa izvođenjem slobodnih bacanja, ali to pokušavaju da anuliraju dobrom igrom u odbrani, pošto Efes ne uspeva da se razigra u napadu, greši, izbacuje loptu u aut i pravi faul u napadu, zakucavanjem to kažnjava Kuzmić, a zatim Simonović povećava na plus šest - 16:10.

Nije briljirala ni Zvezda u prvoj četvrtini, ali je uspela da ovaj period igre dobije sa četiri poena prednosti – 20:16.

Ertel je pomogao Efesu da održi priključak u drugoj četvrtini, a posle dve izgubljene lopte Gudurića turski tim poenima Danstona poravanava rezultat - 27:27. Grendžer je pogodio trojku posle poena Dženkinsa za kratko minimalno vođstvo vođstvo svog tima. Ipak, Zvezda brzo reaguje serijom 5:0 poenima Dženkinsa i Simonovića za 34:30, pa Perasović traži tajm-aut.

Uspeo je turski tim da spreči Zvezdu da se razigra, uzvratio je prvo poenima Braun, a onda je priliku za 2+1 iskoristio Braun za plus jedan. Dženkins je upisao već treću ličnu grešku, a Danston sa penala postiže nove poene, Efes vodi 40:34.

I posle tajm auta Radonjića nastavljena je Zvezdina kriza i serija Efesa, a Brendon i Braun odvode svoj tim na, za do sada, maksimalnih plus 11 – 34:45. Jović je iznudio faul, ali je promašio oba slobodna bacanja. Grendžer je još jednom poslao crveno-bele na liniju penala, Simonović konačno prekida nalet protivnika, posle serije 15:0.

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 47:36 za gostujuću ekipu, koja je u drugoj četvrtini Zvezdi ubacila 31 poen.

Bezidejno je Zvezda igrala na početku drugog poluvremena, a Efes je nastavio tamo gde je stao na kraju prvog poluvremena i produžio svoju seriju – 36:54. Volters postiže prve poene za svoj, a na drugoj strani lake poene imao je Danston.

Ipak, posle tajm auta Zvezda je uzvratila serijom 6:0, zaigrala je bolje u odbrani, pa je posle minus 18 smanjila zaostatak – 46:56, pre svega zbog raspoloženog Dženkinsa. Mogla je Radonjićeva ekipa da spusti na jednocifreni minus, ali je Simonović promašio trojku. Efes je u napadačkoj krizi, Perasović ne uspeva da pronađe pravu petorku, ali Volters poentira na drugoj strani - 48:56.

Dženkins je nosio Zvezdu dva i po minuta pre kraja treće četvrtine, pogodio koš uz faul (50:56), ali je promašio dodatno slobodno bacanje, dok Efes nastavlja da greši.

Posle izgubljene lopte Simonovića, Dženkins pravi četvrti faul, a Efes postiže jedan poen sa penala - 50:59. Mali broj poena u trećoj četvrtini, a turski tim je pored svih problema uspeo da sačuva vođstvo. Ovaj period igre pripao je crveno-belima, pošto je sa slobodnih bacanja u finišu precizan bio Gudurić - 52:61.

U prva tri minuta poslednje četvrtine Zvezda je postigla samo dva poena i omogućila Efesu da se ponovo razigra i dođe do maksimalnih plus 20, preko raspoloženog Dešona Tomasa – 54:76. Gudurić je odmah smanjio trojkom.

Turski tim je stekao i 22 poena prednosti, a potom se opustio što je Zvezda iskoristila i napravila seriju 8:0. Crveno-beli su delovali umorno na terenu, Efes u laganom ritmu išao ka pobedi 86:72.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

599 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu