'Panteri' se ne plaše Olimpije

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 07.10.2008.

00:12

Default images

Košarkaši FMP Železnika gostuju u utorak ljubljanskoj Olimpiji u derbiju 2. kola (19h) regionalne NLB lige. 'Panteri' su na premijeri sezone, u duelu sa Crvenom zvezdom, ispustili pobedu posle visokog vođstva u prvom poluvremenu, a u drugom kolu će imati podjednako težak zadatak, protiv slovenačkog Evroligaša, koji će pokušati da popravi utisak posle početnog proaza u gostima protiv Budućnosti (73:82).

Mi smo najmlađa ekipa u NLB ligi. Prokockanih 17 razlike protiv Crvene zvezde nije ništa drugo nego posledica neiskustva. Uveren sam da ćemo iz meča u meč igrati sve bolje. Poraz peče, ali moramo da izvučemo pouke i okrenemo se utakmici protiv Olimpije. Pojačali smo treninge i hrabro nastavimo dalje. Svesni smo da nas u Ljubljani čeka težak zadatak, ali verujem da smo kadri za iznenađenje", rekao je mladi bek FMP-a Andreja Milutinović.

"Način na koji smo izgubili od Zvezde je jak udarac za našu mladu ekipu, ali istovremeno i podstrek da još više zapnemo. Vremena za tugu, kao ni za radost nemamo. Maksimalno spremni i motivisani ćemo istrčati na parket Tivolija", izjavio je Mladen Jeremić.

"Naša prednost u odnosu na Olimpiju je što duže vreme igramo u istom sastavu, dok su se Ljubljančani kompletirali pre desetak dana. Najzvučnija pojačanja, Ilijevski i Golubović su zbog obaveza prema reprezentacijama najkasnije stigli i još uvek se nisu uklopili. Nema dileme da će Aleksandar Džikić brzo složiti kockice i napraviti moćan kolektiv. Ali, mi ćemo pokušati da iskoristimo njihovu trenutnu neuigranost,“ rekao je centar FMP-a Predrag Samardžiski.

Meč Olimpija – FMP igra se od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: