FMP opet u finalu NLB lige

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Petak, 30.03.2007.

20:15

Default images

Košarkaši FMP-a plasirali su se u finale plej-ofa NLB lige. Oni su i u revanš meču bili bolji od vršačkog Hemofarma. Duel u dvorani Milenijum završen je rezultatom 87:83 za tim iz Železnika.

I revanš je bio i više nego uzbudljiv i neizvestan. FMP je u meč ušao bez najistaknutijeg košarkaša ove sezone Aleksandra Rašića koji je samo dan ranije potpisao ugovor sa turskim Efes Pilsenom.

Od samog starta Hemofarm je krenuo snažno, želeći da nametne svoj stil igre. U četvrtom minutu posle zakucavanja Radinovića bilo je 12:4, a prva četvrtina je završena vođstvom Vrščana 23:21.

U drugoj deonici FMP kreće silovito, pa trojkama Mićića i Labovića preuzima vođstvo. Tim iz Železnika odlično je kontrolisao skok, ali isto tako je imao precizan šut iz igre, pa da nije bilo Šuputa i Topića, sigurno da bi na veliki odmor otišli sa većom prednošću od osam poena, koliko je bilo posle 20 minuta igre.

Treći period opet donosi bolju igru Hemofarma. Opet je Šuput bio motor tima, a sjajno mu je asistirao Aleksej Nešović.

U 35. minutu bilo je 79:70 za FMP i kada se očekivalo da je pobednik utakmice već tada rešen, usledila je serija Hemofarma 6:0. Poslednjih pet minuta bilo je veoma neizvesno. Vrščani su na minut do kraja stigli na minus tri zakucavanjem Plisnića, ipak usledile su mirne ruke Labovića i Teodosića koji su postigli četiri penala i tako potvrdili trijumf svog tima.

Najefikasniji pojedinci u pobedničkom timu bili su Miloš Teodosić sa 21 i Branko Cvetković sa 19 poena, dok je kod Hemofarma Predrag Šuput ubacio 22, a Nebojša Joksimović 20 poena.

FMP sada čeka u finalu pobednika druge polufinalne serije između Cibone i Partizana. Majstorica tog duela igra se u subotu od 20 časova u memorijalnom centru "Dražen Petrović".

Finalne utakmice NLB lige na programu su 15, 18. i eventualno 21. aprila. Prednost domaćeg terena ima FMP Železnik koji brani šampionsku titulu, a prvak za 2006/07 biće ekipa koja prva stigne do dve pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: