Zvezda dobila Cibonu

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Subota, 24.02.2007.

20:57

Default images

Košarkaši Crvene zvezde neočekivano su dođšli do nove prilike da se plasiraju an peto mesto NLB lige, koje vodi u ULEB kup. Zvezda je u 22. kolu regionalnog takmičenja pobedila Cibonu 93:89 (25:21, 26:24, 14:19, 28:25). Posle poraza Budućnosti od Bosne u Sarajevu i neuspeha Zadra u Železniku, Zvezda je izjednačena sa Zadranima i ima dva trijumfa manje od rivala iz Podgorice.

Zvezda je imala prednost tokom gotovo celog meča, osim u prvom periodu, kada je hrvatski klub počeo dobro i vodio 9:4. Ipak, do kraja prve četvrtine Zvezda je preuzela vođstvo, koje će veoma retko ispuštati do kraja.

U drugom poluvremenu domaća ekipa nekoliko puta je stvarala solidnu prednost (7 do 9 poena), ali su je Beograđani svaki put gubili, pa su timovi ušli u neizvesnu završnicu.

Milan Gurović dao je 19, Petar Popović 17, a Antonio Burks i Tadija Dragićević po 12 poena za Zvezdu.

Među "Cibosima" najbolji je bio bivši igrač Zvezde Endru Višnjevski sa 23 poena, Ivan Tomas je dao 18, a Kris Voren 17 poena.

Do kraja sezone Zvezda gostuje Splitu i Olimpiji, a dočekuje Helios i Bosnu. Budućnost će biti gost Partizana i Zadra, a domaćin ekipama Širokog i Hemofarma. Zadar dočekuje Budućnost i Zagreb, gostuje Partizanu i Slovanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: