"Debeli Joka pio koka-kolu,a sada je čudo prirode"

Srpski košarkaš Nikola Jokić stigao je u Denver prošle godine i već u drugoj sezoni postao najbolji igrač tima iz Kolorada.

Izvor: ÐN

Sreda, 10.05.2017.

11:30

EPA/TANNEN MAURY

Jokić je tekućoj sezoni prosečno beležio 16,7 poena uz 9,7 skokova i 4,9 asistencija po utakmici, a glavni razlog zbog kojeg blista jeste što je promenio način treniranja.

Momak iz Sombora je priznao da je u mladosti pio i do tri litre koka-kole dnevno, ali je po dolasku među Nagetse promenio ishranu i izbacio gazirana pića.

“Joka je uradio neverovatan posao na pripremi svog tela. Pre svake utakmice radi vežbe i to je nešto izuzetno. Transformisao se iz debelog čoveka u čudo prirode”, rekao je Stiv Hes, glavni kondicioni trener u Nagetsima i čovek koji je najzaslužniji za Nikolin preporod.

NBA je objavila video u kojem se vidi deo Jokićevog treninga iz teretane, a trener Majk Meloun ističe da je malo puta u životu video takvu transformaciju.

“Nikola Jokić je pravi primer jer je posle prve letnje lige ovde brzo shvatio da njegovo telo nije na nivou na kojem treba da bude. Posvetio se treninzima u teretani, regulisao je ishranu, Stiv Hes ga je usmerio na pravi put i izgubio je skoro 15 kilograma, što je neverovatno”, rekao je Meloun.

Denver nije uspeo da se plasira u plej-of, uprkos tome što je ekipa bila među najefikasnijima i najspreminijima u ligi, za šta je zaslužan ceo tim zadužen za kondiciju igrača.

“Njihov posao je da nadgledaju sve naše igrače, da vide šta mogu bolje da urade, šta su im vrline, a šta slabosti. Ishrana, san, smanjenje povrede – sve su to stvari koje želimo da uredimo kako bi naši igrači bili sposobni da igraju svaku utakmicu. Stiv čini da se to ostvari”, dodao je Meloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: