Kokoškov vodi Sanse u letnjoj ligi!

Košarkaški trener iz Srbije Igor Kokoškov glavni je trener ekipe Finiks Sans na ovogodišnjoj letnjoj NBA ligi u Las Vegasu.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 16.07.2008.

14:44

Default images

"Polaskan sam činjenicom da mi je moja nova košarkaska organizacija, u koju sam prakticno tek ušao, Finiks Sans, pružila šansu da samostalno vodim naš mladi tim tokom letnje lige", rekao je Igor Kokoškov agenciji Beta. Darko Rajaković radiće u letnjoj ligi kao deo stručnog štaba u ekipi San Antonio Sparsa.

Igor Kokoškov je krajem juna ove godine prešao iz Detroit Pistonsa u Finiks, gde će biti pomoćnik glavnom treneru Teriju Porteru, sa kojim je i ranije sarađivao u Detroitu.

Prema rečima Kokoškova, cilj ekipe iz Finiksa je da tokom letnje lige NBA razigra što više mladih igrača i da ih pripremi za napornu i dugu sezonu.

"Time bismo proširili broj igrača koji su u rotaciji sa ostatkom tima kojeg čine mahom stariji igrači, a među njima i nekoliko legendi i NBA veterana kao što su Grent Hil, Šekil O’Nil i Stiv Neš", rekao je Kokoškov.

Za ambicije Sansa u narednoj sezoni NBA lige, Kokoškov kaže da su "uvek šampionske".

"Verujem da će spoj iskustva i mladosti dati nove perspektive ovoj ekipi i da možda možemo da budemo i jedno od najvećih iznenađenja u novoj sezoni", rekao je Kokoškov Beti.

Tokom letnje lige, timovi najjače košarkaške lige na svetu nastoje da isprobaju pre svega novajlije u timu i mlađe igrače, a turniru po pravilu prisustvuje veliki broj trenera, skauta i košarkaških menadžera iz celog sveta.

Takmičenje u Las Vegasu traje do 20. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: