Savić: Hitno ukinuti Stručni savet

Izvor: Nina Kolundžija

Četvrtak, 13.09.2007.

21:00

Default images

Bivši reprezentativac Jugoslavije i sportski direktor Barselone Zoran Savić ocenio je u četvrtak u Madridu da bi trebalo rasformirati Stručni savet Košarkaškog saveza Srbije. "Već pet godina govorim da Stručni savet treba rasformirati, on ne služi ničemu. Biraju čoveka za koga su sigurni da neće ništa uraditi da bi na kraju oni ispali bolji treneri. To je prava istina", rekao je Savić srpskim izveštačima sa Evropskog prvenstva u Španiji.

Reprezentacija Srbije ispala je sa EP posle prve faze, sa sva tri poraza. Savić je ocenio da je 'neverovatan' podatak da je Srbija na poslednja tri Evropska prvenstva zabeležila samo četiri pobede.

"Simptomatično je da na poslednja četiri velika takmičenja pravimo katastrofalne rezultate. Neverovatan je podatak da smo na poslednja tri EP dobili četiri utakmice. Mi se sada nalazimo u ponoru, sličnom onom u koji je zapala svojevremeno Hrvatska. Teško možemo da se iščupamo iz svega toga", rekao je Savić.

Bivši igrač Jugoplastike, Barselone, Kindera i PAOK-a ocenio je i da Srbija 'nije toliko dobra koliko se priča' i kazao da zemlja ima malo igrača koji igraju Evroligu i NBA i dodao da oni koji se odazovu pozivu reprezentacije to koriste kao spremanje za NBA sezonu.
Bivši košarkaš je izjavio i da podmlađivanje nacionalnog tima nije urađeno na vreme i da je to trebalo uraditi posle Olimpijskih igara u Sidneju.

"Pedja Stojaković je bio naš najbolji igrač, a izgubio je pet godina nastupa za reprezentaciju. Zbog čega? Zbog gluposti u našoj košarci. I nije dobro mešati generacije. Ako smo se odlučili da podmladimo nacionalni tim, u tome je trebalo ići do kraja", kazao je Savić.

Proslavljeni reprezentativac i osvajač više medalja na najvećim svetskim takmičenjima dodao je i da mladim igračima treba usaditi ljubav prema reprezentaciji.

''Garbahosa mora da ide protiv svog NBA kluba i plaća 600.000 evra da bi igrao za reprezentaciju. Gasol je polomio nogu prošle godine i vratio se da bi igrao pred svojom publikom, za svoju zemlju. To su normalne stvari za jedno normalno vreme, koje očigledno nije na snazi kod nas. Parker imao je svadbu, to je ljubav koja nema veze sa parama i ugovorima. Kirilenko je zaradio mnogo više para nego bilo koji naš igrač pa svako leto dolazi kako bi igrao za reprezentaciju. Novicki je fenomen, igra sa 10 ne prosečnih već loših igrača, i to 40 minuta i uveo je ekipu u četvrtfinale. To je dobar primer kako bi trebalo da se ponaša jedan igrač", naveo je sportski direktor Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: