Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 11.07.2016.

13:00

Da li će Đorđević zvati Marjanovića?

Olimpijske igre su izborene, saznali smo i rivale, sada je ostalo samo da selektor Aleksandar Đorđević izabere tim.

Izvor: AK

Autor: AK

Da li će Đorđević zvati Marjanovića?
Foto: StarSport

Pitanje od miliona dolara je da li će selektor promeniti mišljenje i zvati Bobana Marjanovića.

Mnogo prašine je podigla odluka srpskog centra da ne bude deo tima u kvalifikacijama, a iako se to i očekivalo zbog njegove situacije sa ugovorom u NBA, selektora Đorđevića je "povredio" trenutak konačne odluke.

Marjanović je navodno veče pre nego što je Đorđević trebalo da saopšti konačan spisak konačno prelomio i odustao.

"Boban nam je danas rekao da ne želi da igra, a pre 20 dana je bio voljan, željan. Tako da sam zatečen kao i svi igrači ovde", rekao je tada selektor.

On je izabrao 12 momaka koji su bez problema osvojili kvalifikacioni turnir u beogradskoj Areni i umnogome zaslužili da se nađu i u Riju.

Ipak, Đorđević je odnah nakon pobede nad Portorikom u finalu istakao da će osim njih na pripreme na Kopaonik voditi još četvoricu igrača.

Među ta četiri imena nije istakao Marjanovića, nego povređene Nemanju Bjelicu i Milana Mačvana, te mlade Radeta Zagorca i Marka Gudurića, koji su poslednji otpali sa preliminarnog spiska za kvalifikacije.

U međuvremenu, Zagorac je saopštio selektoru da ne računa na njega jer ide u SAD gde će igrati Letnju ligu za Memfis Grizlise, koji su ga nedavno draftovali.

Istovremeno, oglasio se Marjanović koji je pomalo bespotrebno istakao da su sada "otklonjene sve prepreke" za njegovo učešće u nacionalnom timu.

"Kao što sam već u nekoliko navrata rekao, moja velika želja je da ponovo nosim dres Srbije. To se nikad nije ni dovodilo u pitanje. Sada su otklonjene i sve prepreke koje su stajale na putu da se stavim na raspolaganje selektoru. Ako pričamo o mojim željama i emocijama, naravno da bih želeo da igram za reprezentaciju na Olimpijskim igrama i pomognem joj da ostvari što bolji rezultat, ali poštujem svaku odluku selektora", rekao je Marjanović.

Javnost je podeljena, mnogi razumeju Marjanovićevu odluku da prvo reši svoj klupski status i svoju budućnost, posebno kada se znaju striktna pravila NBA lige u vezi sa ugovorima, dok drugi smatraju da ništa ne bi trebalo da bude važnije od reprezentacije.

Šta vi mislite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

569 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu