Darko Brašanac: "Tražio sam dres Moreiri"

Jedan od dvojice sedamnaestogodišnjaka na pripremama Partizana Darko Brašanac kaže da je "presrećan što je dobio priliku da igra u Partizanu."

Izvor: zvanièni sajt

Utorak, 26.01.2010.

15:17

Default images

Goran Stevanović odlučio je da prvi tim osveži momcima iz Partzanove škole, pa su pored povratnika Lazevskog u Turskoj i Krneta i Brašanac. Poparu su boginje sprečile da otputuje sa prvim timom na pripreme.

"Presrećan sam što sam dobio priliku da igram u Partizanu i čime mi se konačno ispunio san. Dobio sam šansu i trudiću se da je iskoristim na najbolji mogući način. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi su me sjajno prihvatili, a stariji igrači mi pružaju značajnu podršku, daju određene savete i stvarno sam zadovoljan kako protiču dani u Antaliji," kaže Brašanac.

Darko Brašanac kaže da mu je posebno drago što će biti u ekipi sa Sašom Ilićem.

"Sećam se da sam se pre nekoliko godina na Zlatiboru slikao sa Sašom Ilićem, a sada sam dobio priliku da igram zajedno s njim. Još mu nisam rekao za taj detalj, ali to će ionako videti posle ovog našeg razgovora. Ovo ne govorim zato što je on sada u ekipi, već zaista mislim da je jedan od najboljih igrača Partizana. Pored njega imam sliku i s Lotarom Mateusom i te fotografije su mi zaista drage," rekao je .

Svojevremeno je Brašanac, kao i većina klinaca iz Partizanove omladinske škole, sakupljao lopte na atletskoj stazi.
www.partizan.rs
"Na utakmici Lige UEFA protiv Briža sam na centru terena držao zastavu ovog takmičenja, a samo nekoliko meseci kasnije dobio sam priliku da igram u seniorskoj ekipi Partizana. U pamćenju mi je ostala i utakmica protiv Crvene zvezde na našem stadionu, kad je Moreira u poslednjem minutu postigao gol za 1:1, a mi kasnije uzeli šampionsku titulu. Sećam se kako sam bio na sredini terena i skupljao lopte ispod istične tribine, a onda sam otrčao do tunela da proslavim taj pogodak, pa se trkom vratio na svoje mesto. Od međunarodnih utakmica, naravno, najradije se sećam onog duela protiv Njukasla u Engleskoj kad smo ušli u Ligu šampiona, a utakmica koju bih najviše želeo da zaboravim je ona protiv Artmedije. Iz vremena kad sam skupljao lopte sećam se da sam jednom prilikom Moreiri tražio dres, ali ga je on dao Miši Tumbasu, tako da nijednom nisam dobio neki takav suvenir," ispričao je Brašanac za klupski sajt 'crno-belih'.

Momak iz Čajetine svestan je koliko ga još rada čeka do statusa koji sanja.

"Meni je želja da se ustalim u ekipi Partizana, izborim mesto standardnog prvotimca i pomognem da klub osvoji treću uzastopnu duplu krunu. Do sada sam nastupao na svim pozicijama u veznom redu, a smatram da najviše mogu da pružim po centrali, bez obzira da li kao ofanzivni ili defanzivni vezni. Trudiću se da na svakom treningu pružim maksimum kako bih napredovao iz dana u dan," rekao je Brašanac.

Darko Brašanac je rođen 12. februara 1992. godine, a za omladinsku reprezentaciju Srbije odigrao je osam utakmica i postigao dva gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: