Jelena Janković za B92: "Sada želim Grand slem"

Jelena Janković je u 2008. godini ostvarila san svake teniserke, a to je da bude prva igračica sveta. Na taj put je krenula kao desetogodišnja devojčica koja je u šest ujutro išla na treninge u hladnom balonu na terenima Crvene zvezde, da bi u svojoj 23. godini došla u vrh ženskog tenisa. Međutim, ona ističe da se tu njen san ne završava jer želi da osvoji sva četiri Gren slem turnira.

Izvor: Željko Èaèija

Petak, 14.11.2008.

22:07

Default images

Iako Srbija ima vrhunske individualce, ne samo u tenisu, svi oni u nekom momentu primorani da napuste zemlju, da bi imali bolje uslove za rad. Najsvežiji je primer Milorada Čavića, a verovatno će njegovim koracima i Ivana Španović. Da se to ne bi dešavalo potrebna je reakcija svih odgovornih u našoj državi.

"Ja se nadam da će u budućnosti biti izgrađen centar za talentovanu decu da mogu da napreduju i usavršavaju svoju igru, da ne moraju da napuštaju zemlju, kao što se to nama desilo. Jako je teško napredovati u ovim uslovima i doći do samog vrha. Uz veliku psihičku snagu sve je moguće. Čak i kada imate sve uslove, kada vam je sve dato, možda nemate dovoljno dobru motivaciju i ne 'grizete' kao neko ko to nema, ko se bori za svaki poen, kao da mu život od toga zavisi. Kad malo bolje pogledate zemlje poput Velike Britanije i SAD imaju sve, ali nemaju mnogo igrača kojima mogu da se pohvale, a jedna mala Srbija ima četvroro igrača u samom vrhu. Nadam se da će se neke stvari dogoditi da bi se bar malo olakšao put deci da krenu našim stopama.

Jelena je nedavno izjavila da na teren najviše izlazi zbog navijača. Neretka je slika, naročito u poslednje vreme, da je muče povrede. Međutim, ona svoj "fanatizam" objašnjava velikom željom.

"Ja znam dokle mogu da igram, da guram sebe i idem napred. Ako vidim da sam blizu da se teže povredim, tek onda stajem, ali ako ne mogu mnogo da pogoršam svoje stanje, onda nastavljam, jer ne volim da gubim. Borim se do kraja, to mi je urođeno. Ne mogu da budem drugačija, ja sam takva. Oduvek sam želela da budem najbolja. Što se tiče povreda, one su sastavni deo sporta, samo je bitno znati svoj limit."

Navijači bi trebalo da jednako podržavaju i Anu i mene

Srbija ima tu sreću da su dve devojke iz naše zemlje u samom vrhu ženskog tenisa. Međutim, navijači su se podelili u klanove i iskazuju veliku netrpeljivost prema igračicama za koje se nisu opredelili. U ekskluzivnoj izjavi za naš sajt ona ističe da je to suludo.

"Mislim da je to sasvim pogrešno. Mi smo obe uspešne teniserke i predstavljamo zemlju na najbolji mogući način. Sasvim je suludo praviti razliku između nas. Obe smo postigle fenomenalne rezultate, tako da ima mesta za svakoga i ne treba praviti taj lažni rivalitet. Kada igramo jedna protiv druge trudimo se do maksimuma, na terenu smo protivnice, a van njega nemamo ništa jedna protiv druge. Poručila bih svima da nema razloga za tako nešto, da se ne dele, već da podržavaju obe".

Najbolja teniserka sveta je jasno zacrtala svoje ciljeve. Prvo je želela u prvih 100, pa u prvih deset, a onda i na prvo mesto. Sve to je postigla, ali se ne zadovoljava time.

"Cilj mi je osvajanje jednog od gren slem turnira, a san mi je da ih osvojim sve. Vredno ću raditi i truditi se da usavršim igru i budem još bolja. Nadam se da će moje vreme doći", rekla je Jelena Janković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: