Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.06.2019.

13:40

"Čudno je bez Ilića, posle treninga se znalo – ideš kod Saše u sobu"

Ovog leta počela je nova era u Partizanu, bez Saše Ilića.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Da je došlo novo vreme primeti se već na baznim pripremama tima na Zlatiboru, jer su svi zaboravili kako izgleda kada tu nema legende kluba.

Kako se osećaju igrači najbolje je objasnio jedan od veterana tima Vladimir Stojković.

"I dok je bio sa nama, prolazile su mi misli kroz glavu da ga ubuduće neće biti i sve misliš nešto će da se promeni. Tužno je kada ga nema, naročito u njegovoj sobi u Teleoptiku, a kamoli na pripremama. Znalo se: posle treninga ili ručka ide se kod Saše u sobu, makar se ništa i ne dešavalo – ideš po navici. Nedostaje nam mnogo, obećao je i da će dolaziti, da će nas posećivati. Makar na kafu. Da ne bude zabune, lepo se družimo i ovako, ali još samo da je Sale tu", kaže Stojković.

Međutim, Partizan mora dalje, a iako su pripreme tek počele i odigrana je samo jedna test utakmica, već svi razmišljaju o drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope gde svi već "vide" škotski Kilmarnok, iako ga tek očekuje prva runda sa velškim Konah Kejom.

"Radi se o rivalu koji je podjednako težak kao i ekipe koje bismo mogli da dobijemo u poslednjem kolu kvalifikacija. Dakle, svejedno je da li kao šampioni započeli kvalifikacije ili ne, u principu to je taj nivo kvaliteta kada uporedimo sa ekipama sa kojima smo se susretali u prošlosti. Možda je i dobro što je takav rival u prvom kolu, kako bismo odmah podigli nivo koncentracije, da nije neki rival što se "na papiru" mora pobediti, a nije lak. Kao što je, recimo, bio slučaj sa litvanskim Trakajem. Kilmarnok je daleko ozbiljnija ekipa i siguran sam da će nas slični protivnici čekati do kraja takmičenja u kvalifikacijama. Možda će nas u četvrtom kolu sačekati sličan ili, pak, malo teži rival. Kilmarnok je tipična ostrvska ekipa, koja igra taj njihov prepoznatljiv fudbal. Verujem da će biti borba sa tim njihovim dugim loptama i centaršutevima. To je ono što "na prvu loptu" mogu da kažem i očekujem od Kilmarnoka, a dubljim analizama ćemo se baviti kako se meč bude približavao".

Partizan je u utorak odigrao prvi kontrolni meč, poražen je od podgoričke Budućnosti u Užicu 1:0, a u centru pažnje bio je Sejduba Suma.

"Vreme će pokazati šta od Sume može da se očekuje. Protiv Budućnosti je delovao drugačije, motivisanije, čini se da je i sam shvatio da treba da pruži maksimum i da sve od sebe na terenu. Verujem da je u prošlosti na njega i formu uticalo dosta toga, ali smatram da treba da se sredi i bude 200 posto uz tim i da svi budemo u službi Partizana. Ožegovića svi dobro poznajete, on je veliki borac, uvek motivisan i preostaje im da se dokažu i pokažu u periodu koji sledi, da se izbore za svoj status".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve