Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.04.2018.

23:10

Preokret Napolija uz kiks Juventusa, Ljajić i Kolarov asistenti

Vanredni termin 33. kola Serije A obeležio je duel Fiorentine i Lacija u kojem su Rimljani slavili 4:2 posle preokreta u Firenci.

Izvor: B92

Autor:B92

Preokret Napolija uz kiks Juventusa, Ljajić i Kolarov asistenti
(Photo by Marco Rosi/Getty Images)

Nije uobičajeno da ekipe na startu zbog crvenih kartona ostanu bez svojih igrača, a to se desilo na ovom meču.

Prvo je zbog igranja rukom Sportijelo "pocrveneo", da bi samo sedam minuta kasnije Murgija posle oštrog starta morao ranije na tuširanje.

Igrači Fiorentine poveli su golovima Veretua u 16. i 31. minutu (iz penala).

Međutim, u finišu prvog poluvremena gosti su izjednačili. Prvo je Alberto smanjio prednost u 39. minutu, da bi u sudijaskoj nadoknadi Kaseres doneo izjednačenje - 2:2.

U nastavku meča ponovo je zablistao Veretou upisavši još jedan gol za het-trik, a iako se činilo da će on biti junak meča, to je demantovao Anderson pogotkom u 69. minutu.

Tačku na meč i pobedu Laciju doneo je Alberto svojim drugim golom na meču u 73. minutu. Srpski fudbaleri Nikola Milenković i Sergej Milinković-Savić odigrali su ceo meč.

Roma je pred svojim navijačima pobedila Đenou sa 2:1. 'Vučica' je povela u 17. minutu preko Undera, koji je izveo sjajan slobodnjak sa 40 metara. Aleksandar Kolarov asistirao je kod ovog gola.

Ipak, Zukanović u 52. postigao autogol za 2:0, a Lapadula je smanjio prednost za 2:1 i to je bio konačan rezultat. Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za klub iz Rima, dok je Darko Lazović bio na klupi Đenoe.

Roma je ostala na trećem mestu ispred četvrtoplasiranog Lacija, koji je pobedio u Firenci sa 4:3, a obekipe imaju po 64 boda. Djenova zauzima 12. mesto sa 38 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Fudbaleri Napolija pobedili su na svom terenu Udineze sa 4:2 i na četiri boda se primakli Juventusu, koji je odigrao nerešeno 1:1 protiv Krotonea na gostovanju.

Udineze je poveo protiv Napolija u 41. minutu golom Jakuba Jankta, a četiri minuta kasnije izjednačio je Lorenco Insinje. Novo vođstvo gostima doneo je Svante Ingelson u 55. minuta, a u 57. je ponovo izjednačen rezultat, posle gola Raula Albiola.

Napoli je poveo u 70. minutu golom Arkadijuša Milika, a pobedu je obezbedio Lorenco Toneli u 75. minutu.

Napoli sada ima 81 bod, četiri manje od prvoplasiranog Juventusa, a Udineze, koji je pretrpeo 20. poraz, zauzima 14. mesto sa 33 boda.

'Stara dama' povela je golom Sandra, da bi Simi "makazicima" u 65. doneo bod Krotoneu.

Krotone se bori za opstanak, zauzima 19. mesto na tabeli sa 28 bodova i ima bod manje od Spala, koji je prvi iznad crte, u bezbednoj zoni, nakon što je odigrao 0:0 sa Kjevom.

U meču između Torina i Milana nije bilo pobednika pošto je duel završen nerešenim rezultatom - 1:1.

Ekipa iz Torina imala je šansu da u četvrtom minutu dođe do vođstva, ali je Beloti promašio penal. To je odmah kaznio Bonaventura u devetom minutu za vođstvo 'Rosonera'.

Tim Đenara Gatuza imala je vođstvo do 70. minuta, ali je De Silvestri na asistenciju Adema Ljajića postigao gol za izjednačenje i ispostaviće postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Atalante pobedili su na gostujućem terenu Benevento sa 3:0 i tako zadržali šansu da se plasiraju u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Atalanta je povela u 21. minutu golom Rema Frojlera, prednost je udvostručio Musa Barou u 49. minutu, a konačan rezultat postavio e Alehandro Gomez u 67. minutu.

Sampdorija je kao domaćin pobedila Bolonju golom Duvana Sapate u trećem minutu nadoknade vremena.

Sampdorija je ostala u trci za kvalifikacije za Ligu Evropa, zauzima osmo mesto na tabeli sa 51 bodom i ima tri manje od Milana na šestom mestu koje vodi u kvalifikacije.

Sasuolo je kao gost pobedio Veronu sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve