Nova vest
Fudbal

Petak, 17.11.2017.

14:29

Italija zove Argentinca Druisija u reprezentaciju

FS Italije, posle prvog izostanka sa Sp posle 60 godina, namerava da u reprezentaciju pozove još jednog stranca, Argentinca Sebastijana Driusija iz Zenita

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Italija zove Argentinca Druisija u reprezentaciju
Getty Images

Ovaj 21-godišnji napadač letos je potpisao za klub iz Sankt Peterburga iz River Plate za 15 miliona evra i odmah skrenuo pažnju Italijana, čiji pasoš ima.

Kontakti dve strane su uspostavljeni, a "Azuri" igraju na kartu da bi Driusi lakše izborio mesto u njihovoj selekciji nego u argentinskoj, gde je konkurencija u napadu znatno jača sa Lionelom Mesijem, Maurom Ikardijem, Serhiom Aguerom i ostalima jer čak ni Gonzalo Iguain ne dobija poziv.

Driusi je za ekipu italijanskog stručnjaka Roberta Manćinija ove sezone zabeležio tri gola i četiri asistencije na 22 meča.

Igrao je za mladje selekcije Argentine i sa kadetskom postao prvak Južne Amerike.

Ukoliko pristane da igra za Italiju postaće još jedan naturalizovani reprezentativac poslednjih godina, posle Brazilaca Tijaga Mote, Žoržinja i Edera, Argentinca Franka Vaskeza, a uskoro će u konkurenciji da bude i brazilski levi bek iz Rome Emerson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu