Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.11.2017.

15:38

Bane: Hvala Muslinu, atmosfera malo poremećena

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović zahvalio se doskorašnjem selektoru Slavoljubu Muslinu za sve što je učinio za nacionalni tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Bane: Hvala Muslinu, atmosfera malo poremećena
Foto:MLJ/B92

Muslin je nedavno raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, iako je odveo ekipu na Svetsko prvenstvo, zbog, kako je rekao, uplitanja u selektorski posao.

Od tog trenutka, pa sve do prve konferencije za medije pred prijateljske utakmice u Aziji, niko od igrača nije ni reč izustio o Muslinu, pa je Ivanović prvi prokomentarisao smenu.

"Mogu da kažem svoje mišljenje. Što se mene lično tiče, o Muslinu ne mogu da nađem dovoljno lepih reči koje je uradio za moju karijeru. Njemu veliko hvala, kao Rusija. Što se tiče politike Saveza – naravno da smo mi ovde svi za dobrobit fudbala, kako bi naši rezultati bili što bolji. Nadamo se u budućnosti još boljim rezultatima, igri i izazovima", rekao je Ivanović.

On je poželeo mnogo sreće Mladenu Krstajiću koji će voditi ekipu protiv Kine i Južne Koreje.

"Mnogo sreće vršiocu dužnosti selektora, mi smo tu kao ekipa da njegov posao bude što lakši. Nastavljamo put ka Rusiji i prijateljske koje ćemo igrati do Mundijala će nam služiti da se upoznamo sa što više različitih ekipa i profila", dodao je Ivanović.

Defanzivac Zenita je obacio priče o tome da Srbija treba "da uživa u fudbalu", već je rekao da je glavni cilj rezultat.

"Mislim da se malo mi svi zanosimo. Jedna stvar je ostvariti rezultat, a druga igrati lepo. Mogu na prste da nabrojim utakmice koje smo odigrali u tom smislu na vrhunskom nivou. Mislim da smo ekipa koja je dostigla svoj maksimum, ali moramo da napravimo još mnogo toga da bismo uradili nešto na Svetskom prvenstvu. Napravili smo uspeh, treba da se pripremimo sa pozitivnom dozom pritiska, da uživamo u radu. Mislim da smo malo poremetili atmosferu, ali ta atmosfera će se brzo vratiti dobrim rezultatima".

U Rusiji sledećeg leta čitavu generaciju očekuje najveći ispit u karijerama.

"Svetsko prvenstvo je nešto totalno drugačije. To je utakmica protiv Gruzije, samo sa mnogo boljim protivnicima. Tamo je za sve svaka utakmica kao finalna. Psihički treba biti stabilan i spreman. Kao ekipa smo pokazali da možemo mnogo, ali smo prikazali i loše strane. To na Mundijalu ne sme da se dešava. Moramo da napravimo pozitivan naboj, mnogo stvari da učinimo da bismo se nadali bilo kakvom rezultatu. Nismo možda ni svesni tog uspeha, moramo da probijemo svoje limite, sve je do nas. Mi smo ti koji na terenu igramo fudbal 11 na 11. Što se nas lično tiče, mi smo u ovom trenutku bitni i od nas zavisi rezultat reprezentacije", zaključio je kapiten ‘Orlova’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve