Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.07.2017.

19:00

Pešić načeo mrežu, Srnić dokrajčio Nišlije

Crvena zvezda je pobedila Radnički iz Niša na svom stadionu sa 3:0 u svojoj prvoj utakmici nove sezone Superlige Srbije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Pešić načeo mrežu, Srnić dokrajčio Nišlije
StarSport

Golove za Zvezdu su postigli Pešić u 40. i dvostruki strelac Slavoljub Srnić u 57. i 87. minutu meča.

Osim Crvene zvezde, trijumfe su na startu šampionata upisali Partizan, Vojvodina, Javor i Spartak.

Zvezda je pre početka utakmice minutom ćutanja odala počast nedavno preminulom pevaču Predragu Gojkoviću Cunetu. Kada je utakmica počela, crveno-beli su odmah preuzeli inicijativu i do prve šanse došli već u trećem minutu.

Kanga je lobom prebacio tri igrača Radničkog, sam je ispred golmana Bojana Braća izašao Aleksandar Pešić ali nije uspeo da upiše prvi gol u dresu Zvezde i prvi gol za tim u novoj sezoni. Uzvratio je samo minut kasnije Radnički iz prekida, ali je udarac Arsića odbranio Kahriman koji je na golu umesto novog golmana Hetafea, Filipa Manojlovića.

Od starta je priliku dobio i Luka Adžić koji je bio i najaktivniji pojedinac u napadu crveno-belih. Adžić je u 39. minutu uposlio Kangu, ovaj je pogodio stativu a Zvezda nije iskoristila drugu stopostotnu priliku za gol.

Samo minut kasnije u 40. minutu, Pešić uspeva da se upiše u strelce pošto se u kaznenom prostoru dobro snašao Adžić, okrenuo golmana gostiju i prosledio loptu ka Pešiću kome nije bilo teško da je smesti u praznu mrežu.

U drugom poluvremenu je tempo utakmice malo opao, ali je Zvezda nastavila da pritiska. Upravo presing na polovini rivala je doveo do drugog gola u 57. minutu. Marko Tomić šalje svom golmanu povratnu loptu. Iza golmana je u tom trenutku bio Slavoljub Srnić koga igrač Radničkog nije video, Srnić je presekao loptu i dao svoj prvi gol u Superligi ove sezone.

Isti igrač se upisao u strelce i pola sata kasnije kada je primio loptu po levoj strani, uz sebe je imao jednog igrača, ali je precizno šutirao pored njega, a lopta se od stative odbila u mrežu gola Radničkog. Blizu lopte je bio i Ričmond Boaći (ušao umesto Aleksandra Pešića), koji je u tom trenutku bio u ofsajdu, pa ukoliko je dodirnuo loptu na putu do stative, gol je neregularan.

Zvezda je igru iz meča sa Irtišom prenela na prvo kolo Superlige. Borbena i agresivna, uz lošu završnicu na momente. Dobro se pokazao mladi Luka Adžić koji je sa nekoliko dobrih prodora i dodavanja svakako zaslužio veću minutažu u narednim mečevima koje njegov tim bude igrao.

Crveno-beli su pobedom dospeli do drugog mesta na tabeli pošto je posle pobede od 6:1 prvi njihov večiti rival, Partizan.

Tok meča:

'90
Dva minuta je glavni arbitar Aleksandar Vasić produžio meč, u nadoknadi nije bilo mnogo uzbuđenja, a Zvezda je dobrom igrom otvorila prvenstvo i sigurno slavila na otvaranju nove sezone.

'87 GOOOOOOOOOL! Treći gol za Zvezdu posle šuta Srnića. Srnić je vrlo precizno šutirao u malu mrežu, lopta je savladala Braća i od stative se odbila u gol. U tom trenutku je u ofsajdu bio Ričmond Boaći koji je bio vrlo blizu lopte, pa se nije videlo da li je dodirnuo loptu na putu do mreže ili ne. Gol je zvanično pripisan Srniću, u suprotnom bi bio neregularan.

'85 Ranđelović šutira, Radnički je nešto bolji u poslednjih dvadesetak minuta, ali je u tome pomogla i Zvezda koja je popustila pritisak posle drugog gola.

'83 Arsić promašuje dobru šansu za Radnički. Arsić je posle faula izveo slobodan udarac sa 17 metara od gola Kahrimana, ali je šutirao preko prečke.

'79 U dobroj prilici se našao Boaći. Imao je po levoj strani mnogo prostora od polovine terena ka golu gostiju, hteo je nesebično da asistira ka Kangi po dijagonali, ali se Radnički odbranio.

'75 Fantastičan šut Donalda iz slobodnjaka! Lopta je po sredini došla do Srnića, on je prošao i Aksentijević ga na dvadesetak metara od gola ruši. Aksentijević je dobio žuti karton, a Donald šansu da ponovi gol kakav je dao protiv Irtiša. Donald je odlično šutirao, ali je još bolje odbranio Bojan Brać.

'73 Vujadin Savić je iz odbrane pustio korak i povukao kontru, fauliran je na tridesetak metara od gola a Milijaš ali je očajno šutirao.

'71 Zvezda je prepustila deo inicijative protivniku pa preko Golubovića i Mrkića Radnički uspeva da dođe u priliku da zapreti, ali bez većeg uspeha.

'67 Do druge pauze na meču da bi se igrači osvežili, Radnički je uspeo da pripreti samo jednom u 65. minutu. Noma je sporo reagovao na desnoj strani i odbrana Zvezde je otklonila opasnost.

'63 Filip Stojković snažno šutira levom nogom sa dvadesetak metara od gola, ali pravo u Braća, Zvezda čuva inicijativu.

'58 Prve izmene u ekipi Zvezde i Radničkog. Milijaš je zamenio jednog od najboljih pojedinaca Zvezde u prvom poluvremenu, Luku Adžića, dok je Ričmond Boaći ušao umesto Pešića. Marko Tomić koji je napravio kiks koji minut pre toga u Radničkom biva zamenjen, a umesto njega je ušao Aleksandar Jovanović.

'57 GOOOOOOOOOL! Taman kada je utakmica malo usporila kiks Tomića u odbrani Radničkog! Tomić je pokušao da vrati loptu svom golmanu, iza njega je bio sakriven Srnić koga Tomić nije video. Srnić je presekao loptu i plasirao je u gol Radničkog za 2:0.

'55 Tempo je nešto slabiji nego u prvom delu igre, ali domaćini vrlo angažovani u presingu na polovini Radničkog. Frimpong je zbog toga dobio prvi žuti karton na meču.

'50 Zvezda je nastavila tamo gde je stala u prvom poluvremenu. Uvodnih pet minuta nastavka protiče u znaku Kange koji uglavnom vuče napade po levom boku, mada Radnički povremeno pokazuje znake da bi mogao da napadne.

'47 Prečka Kange! Faul pored kaznenog prostora, Zvezda dobija šansu za centaršut, ali iz pozicije iz koje se gotovo uvek centrira Gelor Kanga je odlučio da uputi direktan udarac ka golu Braća i pogodio je prečku.

Prvo poluvreme

'45 Lep pokušaj Srnića. Stojković je izveo aut, Pešić grudima odložio loptu a Srnić je dočekao levicom, ali je po zemlji šutirao pored leve stative gola Radničkog.

'43 Radnički je posle primljenog gola imao nekoliko prilika iz prekida ali bez efekta.

'40 GOOOOOOOOOOOOL! Aleksandar Pešić daje prvi gol za Zvezdu u novoj sezoni. Kanga je u šesnaestercu prebacio loptu preko glave, glavom je pored protivnika proturio Adžić. Na loptu je krenuo golman Brać, Adžić je pametno sklonio od njega loptu, fintirao ga, asistirao i Pešić se našao u šansi koju nije mogao da promaši za 1:0.

'39 Sjajna finta Luke Adžića kroz noge defanzivca Radničkog, centaršut na sedam metara od gola gde je bio Kanga koji pogađa stativu Radničkog.

'36 Solidna šansa za Zvezdu, Pešić ostao "kratak". Donald je poslao loptu kroz odbranu gostiju do Srnića, a ovaj centrira do Pešića koji za korak ili dva nije stigao do lopte. U napadima crveno-belih po desnoj strani se smenjuju Srnić i Stojković i obojica stvaraju dobre šanse.

'30 Lopta je u prvih pola sata gotovo dve trećine vremena u nogama fudbalera domaćina.

'28 Aleksandar Pešić promašuje još jednu sjajnu priliku. Stojković je prošao po boku, centrirao u peterac po zemlji, loptu je novi napadč Zvezde dočekao i iz prve je poslao preko gola.

'24 Posle prve pauze za osveženje u utakmici Zvezda nastavlja da napada, ali i da upada u ofsajd zamke protivnika. Već treći put su beogradski crveno-beli uhvaćeni u ofsajdu, ovog puta Luka Adžić. Igra se gotovo isključivo na polovini Radničkog.

'20 Anđelković oboren na rubu šesnaesterca. Prošao je Anđelković po levom boku, provukao loptu i iznudio faul. Srnić je slobodnjakom tražio Stojkovića na drugoj strani, ali su se Nišlije još jednom dobro odbranile.

'17 Najviše volje za sada u igri Zvezde pokazuju Slavoljub Srnić i Luka Adžić. Srnić je po desnoj strani još jednom prošao i centrirao do Pešića koji je u petercu pao, a loptu je Miloš Petrović izbio u korner.

'13 Prvih desetak minuta uglavnom se igra nepovezano na obe strane, ali je Zvezda konkretnija u napadu. Posle dobrog pasa Pešića Srnić je mogao da se nađe u dobroj prilici, ali je loše prihvatio loptu pa su Nišlije uspele da se odbrane.

'10 Priliku da igra od početka dobio je i Luka Adžić. On dodaje na sredini loptu Srniću, Srnić prosleđuje do Stojkovića na desnom boku, a posle dobrog centaršuta glavom šutira Adžić ali direktno u golmana Radničkog.

'4 Već u narednom minutu prva opasna prilika i za goste! Radnički je slobodan udarac sa desne strane koji je izveo Lazar Arsić. Umesto centaršuta, Arsić je uputio udarac ka golu, a Kahriman je loptu izbio u korner.

'3 Prva ozbiljna prilika na meču za Crvenu zvezdu. Gelor Kanga je poslao lob u sredinu, tri igrača odbrane Radničkog su loše reagovala i sam ispred golmana Nišlija se našao novi napadač Zvezde Aleksandar Pešić, koji šutira preko gola Bojana Braća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

194 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d