Nova vest
Fudbal

Subota, 10.06.2017.

11:00

Spremaju se neredi i prekid meča Srbija – Vels?

Informacije Bezbednosne informativne agencije (BIA) govore da se sprema upad na teren tokom meča Srbija – Vels kako bi se on prekinuo, prenose Novosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Spremaju se neredi i prekid meča Srbija – Vels?
Getty Images

"Nerede planiraju najekstremnije navijačke grupe koje su povezane sa upravom Zvezde i na FSS pokušavaju da prebace krivicu za gubitak trofeja. Smatraju da će tako da nanesu štetu Savezu, a nisu svesni da se ugled cele zemlje i države dovodi u pitanje. Očekujemo da ih Zvezdan Terzić pozove na mir i sportsko ponašanje", navodi izvor beogradskog dnevnog lista iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se dalje navodi, Ivan Bogdanov, koji je izazvao nerede i prekid u Đenovi protiv Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2010. godine, ima zabranu prisustva utakmicama nacionalne selekcije.

U nedelju, pre početka duela između Srbije i Velsa, moraće da se javi u najbližu policijsku stanicu i tamo ostane do kraja utakmica.

U slučaju kršenja ove mere, preti mu zatvorska kazna.

Iz tog razloga, policija i BIA preduzimaju niz aktivnosti kako bi se sprečili neredi. Organizuju se pretresi objekata kako bi se otkrila i zaplenila sva pirotehnička sredstva.

Pored Uprave policije, biće angažovane i specijalne snage poput Žandarmerije, ali i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

366 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve