Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.05.2017.

23:01

Mata: Trofej za napaćeni Mančester

Vezni igrač Mančester Junajteda Huan Mata posvetio je trofej Lige Evrope žrtvama terorističkog napada u tom gradu.

Izvor: AK

Autor: AK

Mata: Trofej za napaćeni Mančester
Foto: Getty images

Junajted je osvojio LE nekoliko dana nakon što su 22 osobe poginule, a na desetine povređene u bombaškom napadu na pop koncetru u Mančesteru.

"Osvojili smo trofej koji klub nikad nije imao. Mnogo mi znači jer mi je ovo prvi evropski trofej sa Junajtedom. Mnogo nam znači i što donosimo trofej u Mančester posle onoga što se dogodilo. Bila je veoma teška nedelja za ceo grad, osvojili smo ovo za sve ljude koji su patili", rekao je Mata.

Junajted je savladao Ajaks 2:0 u Solni, a prvi gol u predgrađu Stokholma postigao je najskuplji fudbaler svih vremena Pol Pogba.

"Cilj je bila titula. Ponosan sam, ponosan. Ljudi kažu da smo imali lošu sezonu, ali smo zadovoljni cenom koju smo platili. Početak meča je bio vrlo važan, rano smo poveli, onda dali i drugi gol i lako kontrolisali utakmicu. Dobro smo se branili, svi smo se koncentrisali na to i zasluženo smo pobedili", rekao je Pogba.

Tačku na utakmicu stavilo je drugo veliko letošnje pojačanje Junajteda, Jermen Henrih Mhitarjan.

"Svi su mi govorili da ću postićigol. Od polufinala sam sanjao pogodak u finalu i uspeo sam. Borili smo se za Ligu šampiona i u Premijer ligi i u Ligi Evrope. Nismo uspeli u ligi, ali jesmo večeras", rekao je Mhitarjan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve