Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.04.2017.

20:45

LŠ: Real preko CR7 do preokreta, slavlje Atletika

Ekipe Real Madrida i Atletika ostvarili su pobede u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: SM

Autor: SM

LŠ: Real preko CR7 do preokreta, slavlje Atletika
Getty Images

’Kraljevići’ su na gostovanju u Minhenu posle preokreta savladali Bajern sa 2:1, dok su ’Jorgandžije’ minimalnim rezultatom pobedile Lester – 1:0.

Dvostruki strelac za Real bio je Kristijano Ronaldo, u 47. i 77. minutu i tako stigao do brojke od 100 postignutih golova u evropskim takmičenjima.

Jedini gol za Bajern postigao je Arturo Vidal u 25. minutu, a isti igrač u finišu prvog poluvremena nije iskoristio jedanaesterac.

Najbolju priliku na početku večerašnjeg meča na Alijanc Areni imao je Karim Benzema koji je u 18. minutu pogodio prečku.

Sedam minuta kasnije stigla je kazna, pošto je Vidal doveo Bajern u vođstvo. Vidal je posle centaršuta iz kornera sjajno reagovao i glavom poslao loptu u mrežu Reala.

Obe ekipe su imale prilike da do kraja prvih 45 minuta postignu još neki gol, ali najveće uzbudjenje dogodilo se u sudijskoj nadoknadi vremena.

Frank Riberi je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila Karvahala. a sudija Nikola Ricoli je procenio da je to bilo igranje rukom i pokazao na "belu" tačku. Odgovornost je preuzeo Vidal, ali je šutirao preko gola.

Samo dva minuta po povratku na teren Real je stigao do izjednačenja pogotkom Ronalda na asistenciju Karvahala.

Španskom klubu posao je dodatno bio olakšan od 61. minuta kada je Havi Martines zaradio drugi žuti karton. ;

Real je nastavio da napada, ali je u tim trenucima Manuel Nojer bio sjajan na golu Bajerna. Međutim, ni Nojer nije mogao sve da zaustavi, pa je Ronaldo u 77. minutu postigao svoj drugi gol na meču i doneo pobedu svojoj ekipi.

Revanš meč je na programu naredne nedelje u Madridu.

Madridski tim je na ’Kalderonu’ sada ima minimalnu prednost pred revanš za šest dana u Engleskoj.

Jedini pogodak na meču postigao je Antoan Grizman u 27. minutu posle strata Olbrajtona u šensaestercu. Ipak, to je bila očigledna greška sudije jer je Olbrajton srušio francuskog napadača izvan kaunenog postora.

U nastavku meča domaćini su pretili pred golom Kaspera Šmajhela, ali nije uspela da dođe do veće prednosti.

Još jedna sporna situacija – u 60. minutu, Marez je pao u šenaestercu posle manjeg kontakta sa Gabijem, ali je sudija procenio da to nije bilo za penal.

Dva minuta kasnije, najbolju šansu za ’Jorgandžije’ imao je Fernando Tores, ali se pri šutu okliznuo i lopta je završila daleko od gola gostujuće ekipe.

Ekipa Dijega Simeonea imala je do kraja inicijativu, ali su se gosti branili i nisu dozvolil veću prednost domaćina.

Tok meča možete pratiti na našem sajtu:

U prvih deset minuta viđena je izjednačena igra na Alijanc Areni i bez većih uzbuđenja, sve do 25. minuta kada je Arturo Vidal postigao vodećipogodak za Bavarce (1:0).
Čileanac je u pratio centaršut iz kornera i precizno glavom pogodio ispod prečke, pored nemoćnog golmana.

Atletiko Madrid je odmah na startu krenuo agresivno i u petom minutu mogao do vođstva, prvo je Koke zapreetio,a potom i Karasko.

Lester je u uvodnim minutima pokušao da preko kontre dođe do gola. U 27. minutu Albrajtom je agresivno startova nad Grizmanom, da bi sudija pokazao na belu tačku koji je bio precizan za vođstvo ’Jorgandžija’ (1:0).

U meču u Minhenu priliku su imali ’Kraljevi’ preko Kristijana Ronalda koji je šutirao sa 20-ak metara, ali je na mestu bio Nojer.

Samo dva minuta kasnije, Riberi je šutirao sa ivice šesnaesterca,lopta je pogodila Karvahala u ruku i sudija je pokazao na belu tačku. Odgvornost je pruzeo Vidal, koji je šutirao preko gola.

Bolji početak drugog dela meča za Madriđane. Samo dva minuta od početka drugog poluvremena, Karvahal je asistirao kod sjajnog pogotka Kristijana Ronalda za 1:1. Portugalac je fantastičnim volejom pokazao zbog čega je najbolji strelac uLigi šampiona.

To je bio njegov 99. gol u evro-kupovima.

U 56. minutu špnaski tim je mogao do preokreta posle precizne lopte Luke Modrića ka Bejlu, ali udaracVelšanina sjajno brani nemački golman.

Bavarci su u 61. minutu ostali sa igračem manje, pošto je Havi Martines zaradio drugi žuti karton u razmaku od četiri minuta. Oba puta sušio je Kristijana i Ricoli mu je posle drugog starta pokazao crveni

U nastavku, potpuna dominacija ekipe Zinedina Zidana, koje je uspešno sprečavao Nojer. Opasni pred golmanom mihnenskog kluba bili su Benzema u 72. a dva minuta kasnije i Asensio.

Ipak, Nojer nije mogao da zaustavi fantastičnog Ronalda koji je preokrenuo rezultat u 77.i postigao ukupno 100. gol u evro-kupovima (2:1).

U 80. minutu pitanje pobednika mogao je da reši Marselo čiji je udarac iskosa s leve strane s desetak metara završio preko gola. I u sudijskoj nadoknadi još jednom se zatresla mreža Bavaraca posle udarca Serhija Ramosa, ali sudija opravdao poništio i svirao ofsajd.

Revanš mečevi na programu su 18. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve