Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.03.2017.

20:15

Murinjo nemoćan sa 10, Kante odveo Čelsi na Vembli

Fudbaleri Čelsija savladali su Mančester Junajted 1:0 (0:0) u derbiju četvrtfinala FA Kupa i izborili plasman na završnicu takmičenja na Vembliju.

Izvor: AK

Autor: AK

Murinjo nemoćan sa 10, Kante odveo Čelsi na Vembli
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

"Plavci" su dominirali protiv tima Žozea Murinja pre svega zahvaljujući isključenju Andera Erere koji je već u 35. minutu dobio drugi žuti karton.

Meč na Stamford Bridžu rešio je vezista domaćina Ngolo Kante, sjajnim udarcem po zemlji sa oko 18 metara u 51. minutu. Kante je postigao tek treći gol u Engleskoj, ali drugi protiv Junajteda.

Tako je Antonio Konte i drugi put ove sezone dobio duel sa Murinjom, opet na Bridžu, opet bez primljenog gola, a lako je moglo biti jednako ubedljivo kao u oktobru kada je bilo 4:0.

Junajted je bio oslabljen neigranjem suspendovanog Zlatana Ibrahimovića, najboljeg strelca ekipe, te kapiten Vejna Runija i Antonija Marsijala.

Čelsi je imao nekoliko odličnih šansi, u prvom poluvremenu je David de Hea je sjajno reagovao posle pokušaja Edena Azara i Gerija Kejhila, dok ga je u drugom poluvremenu pre svih mučio Vilijan pokušajima sa distance.

Sjajnu priliku posle kornera imao je i Dijego Kosta, ali je lopta prozujala pored desne stative.

S druge strane, Junajted je zapretio svega dva puta, prvo preko Henriha Mhitarjana u 12. minutu, ali je Jermen traljavo šutirao, dok je šansu utakmice propustio Markus Rašford sredinom drugog poluvremena.

Mladi napadač Junajteda je sve sam uradio, "izlomio" je Gerija Kejhila i izborio sebi zicer, ali je šutirao direktno u dobro postavljenog Kurtou.

U nadoknadi vremena Čelsi je poslednji put zapretio, ovaj put preko Fabregasa, ali je De Hea briljantno intervenisao.

London će tako imati tri predstavnika u polufinalu FA Kupa na Vembliju, pre Čelsija su plasman izborili Arsenal i Totenhem, dok će čast ostatka Engleske braniti Junajtedov gradski rival Siti.

Polufinalne utakmice na programu su 22. aprila, a finale 27. maja.

Tok meča:

Čelsi je uglavnom kontrolisao loptu u prvih desetak minuta meča, ali je Junajted prvi zapretio golu, međutim Markos Roho nije uspeo da zabrine Kurtou udarcem posle kornera.

Ipak, samo dva minuta kasnije nije bilo svejedno Belgijancu kada se Henrih Mhitarjan namestio za šut sa 20-ak metara, ali Jermen nije zahvatio loptu najbolje pa je ona završila pored stative.

Međutim, čim se približio golu Čelsi je zamalo poveo. Eden Azar se prošetao kroz odbranu Junajteda po desnoj strani kaznenog, ali je De Hea vrhovima prstiju izbio loptu u korner.

Usledila je nova šansa za Čelsi, ovaj put je šutirao Geri Kejhil, još opasnije od Belgijanca, ali Španac opet spasaca gol "Crvenih đavola".

Junajted je tražio priliku iz kontranapada preko Rašforda, koji je bio uglavnom usamljen ispred kaznenog prostora Čelsija, koji je s druge strane u međuvremenu zapretio samo preko bezuspešnog dalekomentnog udarca Nemanje Matića.

Petnaest minuta pre poluvremena Azar je izveo još jednu odlučnu solo akciju, ovaj put se prošetao kroz kazneni prostor Junajteda po levoj strani, ali ovaj put nije uspeo da pogodi okvir gola.

U 35. minutu utakmice Junajted je ostao sa desetoricom na terenu. Ander Erera je isključen zbog drugog žutog kartona, nakon drugog oštrog starta nad Azarom.

Murinjo odmah reaguje, izvodi Mhitarjana, a u igru ubacuje Maruana Felainija. Isključenje Erere je potpuno uništilo ritam meča, pa do poluvremena nije bilo konkretnih akcija na Bridžu.

Čelsi je krenuo agresivno u drugom poluvremenu, ali udarci Mozesa i Aspilikuete sa distance nisu bili problematični za De Heu.

Međutim, Španac je kapitulirao već u 51. minutu. Ngolo Kante dobija loptu ispred kaznenog prostora, namestio se brzo na desnu nogu i udarcem po zemlji savladao De Heu za vođstvo Čelsija 1:0.

Junajted je mogao do izjednačenja već u 59. minutu. Markus Rašford je pobegao igračima Česija, ispred sebe i gola domaćina imao je samo Kejhila, "izlomio" je reprezentativnog štopera i izborio sebi zicer u kaznenom prostoru, ali je šutirao pravo u Kurtou.

Već u sledećem napadu šansu je imao Čelsi, opet je dobro šutirao Azar, ali je Darmjan loptu izbacio u korner. Vilijan je poslao fantastičan centaršut na prvu stativu, Dijego Koste je neshvatljivo ostao sam i natrčao na tu loptu, ali ona prozujala pored stetive.

Minut kasnije opet je De Hea bio na mukama, ovaj put posle udarca Vilijana sa oko 18 metara, Brazilac je "smotao" loptu ka desnim rašljama, ali je na sreću Španca lopta otišla iza gola.

Nastavio je domaćin da teroriše odbranu Junajteda, opet se okušao Vilijan sa ivice kaznenog prostora, ali ovaj put preslabo da bi se uplašio De Hea. Međutim, 15 minuta pre kraja Mozes je probio po desnoj strani i poslao idealnu loptu kroz peterac, ali Kosta ne stiže da ukliza.

Šansu da stavi tačku na meč u nadoknadi vremena je propustio i Fabregas, tačnije još jednu sjajnu intervenciju zabeležio je njegov zemljak De Hea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve