Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.02.2017.

11:24

Da li se dešava – Runi u Kini za milion nedeljno?

Agent Vejna Runija nalazi se u Kini gde pokušava da obezbedi ugovor najboljem strelcu u istoriji Mančester junajteda, preneli su britanski mediji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Da li se dešava – Runi u Kini za milion nedeljno?
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Agent Pol Stretford nalazi se u Kini, ali nema garancija da će postići dogovor o transferu pre nego što se završi prelazni rok u toj zemlji, 28. februara.

Kako je preneo BBC, činjenica da je Stretford u Kini, jasno pokazuje da menadžer Junajteda Žoze Murinjo pušta Runija da ode sa ‘Old Traforda’.

Ako 31-godišnji Runi ne napusti klub ovog meseca, gotovo sigurno će otići na leto.

Kapiten Engleske je izgubio mesto u prvom timu otkako je Murinjo preuzeo Junajted. On je od 17. decembra bio starter u samo tri utakmice, a nedavno je rekao da osim Junajteda i Evertona neće igrati ni za jedan drugi klub u Engleskoj.

Runi je upoznat sa interesovanjem pojedinih kineskih klubova, ali ne zna sa kojima pregovara njegov agent.

Mediji su naveli da se radi o Peking Guanu, ali izvor BBC naveo je da taj klub nije zainteresovan za Runija. Zbog ograničenog broja stranaca u ekipi, verovatnije opcije za Runija su Đangsu Suning i Tjencin.

Trener Tjencina Fabio Kanavaro rekao je, međutim, da pregovori o dolasku Runija nisu napredovali.

Engleski mediji su počeli sa spekulacijama da bi popularni ‘Vaza’ nedeljno primao million funti, što je više od 1.180.000 evra, tačnije preko 60 miliona evra za godinu dana. Ukoliko se ovaj scenario obistini, postao bi najplaćeniji fudbaler svih vremena i prestigao bi Karlosa Tevesa koji prima 40 miliona evra po sezoni.

Runi je ranije izjavio da želi da ostane u klubu dok mu ne istekne ugovor 2019. godine, ali bi zbog male minutaže mogao da promeni odluku.

On je 2004. godine kao 18-godišnjak došao u Mančester junajted, a do sada je odigrao 549 utakmica i postigao rekordnih 250 golova. Osvojio je pet šampionskih titula, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, četiri Komjuniti Šilda, dva Liga kupa i FA kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve