Nova vest
Fudbal

Subota, 01.10.2016.

11:38

Za Engleze se Venger "uklapa u kriterijume"

Trener Arsenala Arsen Venger se spominje kao jedan od ozbiljnih kandidata za mesto selektora Engleske, a posredna potvrda za tako nešto stigla je i iz FA.

Izvor: B92

Autor:B92

Za Engleze se Venger
Foto: Getty Images

Izvršni direktor engleske Fudbalske asocijacije Martin Glen nije želeo da komentariše medijske navode o tome da se pregovara sa Vengerom, ali je rekao:

"Naravno da se on savršeno uklapa u kriterijume. Naravno da bi bio dobar selektor, i on, i nekoliko drugih stručnjaka", rekao je Glen.

Venger je proveo dve decenije u Arsenalu i mnogi smatraju da je vreme za promene, i za njega, i za klub.

"Uspešni međunarodni treneri su obično oni stariji. Ne znači da je to neko pravilo, ali oni imaju više iskustva i uspešniji treneri su oni u šezdesetim godinama života. To je činjenica, ne neko pravilo", rekao je Glen.

Takođe, on je rekao da je i Geret Sautgejt ozbiljan kandidat, da je to što je Englez "bonus", ali ne i ključni kriterijum.

Venger je davao nekoliko izjava poslednjih godina o ovoj temi, ali je u petak ipak izgovorio da bi mu bilo "čudno da vodi Englesku protiv Francuske".

"Ne želim da vam dam materijal za spekulacije. Ja sam potpuno posvećen onom što sad radim", rekao je Venger.

Mesto selektora Engleske je upražnjeno posle malo više od dva meseca od dolaska Sema Olerdajsa na funkciju, zbog korupcionaškog skandala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve