Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.06.2016.

21:49

Zvezda 'desetkom' počela pripreme

U prvoj prijateljskoj utakmici ove sezone Crvena zvezda je bila veoma ubedljiva protiv slavljenika Hajduka iz Beške – 10:1.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Zvezda 'desetkom' počela pripreme
crvenazvezdafk.com

Hajduk, koji je proslavio 90 godina od osnivanja kluba, nije uspeo da pruži značajniji otpor Crvenoj zvezdi, koja je povela već u 5. minutu nakon akcije Kataija i Slavoljuba Srnića. Srnić je uspeo da postane prvi fudbaler koji se u novoj sezoni upisao u strelce.

Na 2:0 je u 14. minutu povisio Tomas Fibel, na svom debitantskom nastupu. Ibanjes je izveo slobodan udarac, Donald asistirao ka Fibelu koji’makazicama’ trese mrežu rivala.

Treći gol Crvena zvezda je postigla u 20. minutu. Ponovo je Katai bio u ulozi asistenta, a Sikimić je grudima sproveo loptu u mrežu. Prethodno je Zvezdin napadač propustio dobru priliku, ali se iskupio golom. U 25. minutu bilo je 4:0. Aleksandar Katai se nakon dve asistencije upisao u strelce, a u ulozi asistenta ovoga puta bio je Srnić. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je trener Miodrag Božović izvršio 11 izmena, pa su svi igrači sa klupe ušli u igru. Već u 51 minutu bilo je 5:0, a golgetersku seriju Zvezde nastavio je Ugo Vieira.

Osam minuta kasnije – 6:0, a u strelce se upisao i Petar Orlandić. Lep detalj viđen je i u 63. minutu kada je Džošua Parker predriblao nekoliko fudbalera Hajduka, i uspeo da zatrese mrežu.

Nakon kratke pauze za osveženje, Hajduk je u 70. minutu uspeo da stigne do počasnog gola. Strelac je bio Mugić iz slobodnog udarca. Ali, ni to nije sprečilo Zvezdine fudbalere da nastave sa goleadom.

U 72. minutu nakon dobrog solo prodora, Babunski je uspeo da se upiše u strelce. U 78' minutu, oboren je Vieira u kaznenom prostoru, a Marko Petković je uspeo da se upiše u strelce, iz jedanaesterca.

I na kraju, konačnih 10:1 postavio je Petar Orlandić, svojim drugim golom na utakmici.

Strelci: Mugić u 70' za Hajduk, a Srnić u 5', Fibel u 14', Sikimić u 20', Katai u 25', Vieira u 51', Orlandić u 59' u 82', Parker u 63', Babunski u 72' i Petković u 78' za Crvenu zvezdu.

Hajduk: Popin, Jovanov, Subotin, Đuraković, N. Petrović, M. Mitrović, Mugić, Ž. Mitrović, Gavrilović, Mačac, Pavković.
Rezerve: Milosavljević, Vučić, Tomić, Jovanović, Đokić, Gavrilović, Orošić, Dubravac, Kaurin, Stojičin.
Crvena zvezda: Supić, Cvetković, Fibel, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek, Katai, Jovović, Srnić, Sikimić.
Rezerve: Vićić, Petković, Adam, Matos, Babunski, Milošević, Parker, Anđelković, Rendulić, Orlandić, Vieira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu