Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.06.2016.

22:39

Kiks Belgije, zakazali napadači Poljske

Belgija je neočekivano remizirala sa Finskom 1:1 na prijateljskom meču, dok je Holandija savladala Poljsku 2:1.

Izvor: NL

Autor: NL

Kiks Belgije, zakazali napadači Poljske
Foto: Getty Images

Za kiks Belgije najzaslužniji je vezista poljske Legije Kasper Hamalinen koji je u 53. minutu postigao prvi gol na meču.

Probao je selektor Mark Vilmots da napadne svim silama, u igru su ušli Benteke, Mertens i Lukaku, pti je na kraju i dalo rezultat - napadač Evertona je uspeo da izjednači u 89. minutu.

Reprezentacija Holandije se vraća u pobednički ritam, nije 'Oranje' prvi put od 1984. godine da se plasira na Evropsko prvenstvo, ali sada je pobeđena Poljska sa 2:1.

Zakazao je najjači deo poljskog tima, ni Arkadiuš Milik ni Robert Levandovski nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika. Jansen je u 33. minutu doveo Holanđane u vođstvo, da bi posle sat vremena igre štoper Jedrejčik uspeo da izujednači.

U 76. minutu saigrač Aleksandra Mitrovića iz Njukasla Vajnaldum postigao je gol za konačnih 2:1.

U duelu severnjaka Norveška je pobedila Island 3:2. U sjajnom meču Johansen je doveo Norvežane u vođstvo u prvom minutu, da bi Ingason izjednačio u 36.

Do kraja poluvremena Heland je opet pogodio za Norvežane, a Sorlot je u 67. minutu obezbedio pobedu svom timu. Do kraja meča Sigurdson je iz penala u 81. minutu samo ublažio poraz svog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu