Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2015.

11:57

Murinjo: Ne bih voleo da Arsenal prođe dalje

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da uvek želi da svi engleski klubovi prođu u nokaut fazu Lige šampiona, ali ove sezone to ne želi Arsenalu.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

'Tobdžije' se posle pet odigranih kola nalaze na trećem mestu grupe F, a za prolaz im je potrebna pobeda na gostovanju Olimpijakosu od najmanje dva razlike.

"Voleo bi da engleski klubovi uvek prođu dalje, ali... Arsenal je u grupi sa timom koji sa klupe predvodi moj prijatelj iz detinjstva (Marko Silva), a za njegovu karijeru bi bilo sjajno da se nađe među 16 najboljih timova Evrope", kaže Murinjo, "Shodno tome, moram da budem iskren i da kažem da bih voleo da Olimpijakos i on prođu dalje, pošto znamo da je minhenski Bajern već u narednoj fazi".

Tim sa Emirejtsa izgubio je na poslednja tri gostovanja u Pireju, ali 'Specijalni' smatra da ekipa Arsena Vengera ima kvalitet da stigne do potrebnog trijumfa.

"Realnost je da Arsenal i dalje može da prođe dalje, pošto mu je za to potrebna pobeda u Pireju. Uprkos lošoj predstavi u grupnoj fazi, gde su poraženi upravo od Olimpijakosa kod kuće i Dinama u Zagrebu, sigurno je da mogu u narednu fazu. Ipak, to nije moj problem, već njihov. Opet, mogu dalje, ali ako budu ispali u Ligu Evrope biće prvi favoriti za trofej. Na kraju, mogu do uspeha i kvalifikacije u 16 u elitnom takmičenju, a isto važi i za Ligu Evrope. Imaju i te kako zbog čega da igraju", dodao je Žoze.

S druge strane, Čelsi je pobedom u Tel Avivu protiv Makabija došao na bod od mesta u prolećnom delu Lige šampiona, a da bi to potvrdio mora da ostane neporažen na Stamford Bridžu protiv Porta u poslednjoj rundi.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve