Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.11.2015.

19:53

Zenit i dalje hara Ligom šampiona

Fudbaleri Zenita savladali su Valensiju sa 2:0 (1:0) u meču petog kola H grupe Lige šampiona i tako su obezbedili prvo mesto pred osminu finala.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Strelci su bili Šatov u 15. minutu i Dzjuba u 74, pa je tim iz Sankt Peterburga i dalje jedini tim sa maksimalnim učinkom u elitnom takmičenju.

Zenit im 15 bodova, devet više od Valensije, a Gent sa četiri boda od 20.45 dočekuje Lion, koji je trenutno na samo jednom osvojenom bodu.

Obe ekipe počele su ofanzivno, ali je domaći tim izveo nekoliko kornera, preuzeo incijativu i vrlo brzo je materijalizovao – smušena reakcija odbrane Valensije, i to dve u nizu, omogućile su Zenitu izglednu situaciju, Dzjuba je dodao za Olega Šatova, a on je u situaciji ’jedan na jedan’ sa golmanom Domenekom bio pribran – 1:0.

Gosti iz Španije pokušali su da odgovore, imali su nekoliko kornera, ali uprkos većem posedu lopte nisu uspevali da stvore pravu priliku za gol.

Na početku drugog poluvremena Krišito i Vitsel spetljali su se u protivničkom kaznenom prostoru i propustili su da dupliraju prednost, a potom je i Garaj promašio posle kornera Hulka.

Valensija je pritiskala, ali bez uspeha, da bi tim Andrea Vilas-Boaša u 74. minutu polukontrom rešio meč – izvanredna timska akcija u kojoj su Dani i Šatov odigrali dupli pâs, da bi Portugalac namestio zicer Dzjubi, koji je plasirao loptu u praznu mrežu.

Do kraja je moglo da bude i 3:0, ali su i ’Slepi miševi’ preko Alkasera propustili priliku da barem ublaže poraz, i to nakon što su u 80. minutu ostali s igračem manje zbog isključenja Vesa.

Grupa H:
Zenit – Valensija 2:0
Šatov 15, Dzjuba 74
20:45 Lion – Gent
Tabela: Zenit 15, Valensija 6, Gent 4, Lion 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu