Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.10.2015.

13:05

Ančeloti: Real me iscrpeo

Karlo Ančeloti istakao je da je odbio ponudu Milana jer ga je iscrpeo posao u Real Madridu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Italijanski stručnjak je letos napustio Santjago Bernabeu posle dve sezone, a nakon što u drugoj nije osvojio nijedan trofej.

"Kada je čuod da neću ostati u Realu, Adrijano Galijani je došao da ispita teren. Nismo pričali o novcu, odmah sam se zahvalio i rekao ne. Real me iscrpeo, posle dve godine nisam više imao energije", rekao je Ančeloti.

Nakon što je u prvoj sezoni osvojio Ligu šampiona, Ančeloti u sledećoj nije uspeo da stigne do trofeja sa "kraljevskim klubom".

"Rastali smo se jer nismo osvojili ni Primeru ni Ligu šampiona. Takva je Realova filozofija, zbog toga sam otišao. Osvajanje Decime (desete titule prvaka Evrope, prim. aut) mi je obezbedilo posao još jednu sezonu. Kada sam došao u Real znao sam da ću otići ako ništa ne osvojim. Moglo je trajati mesec, godinu, tri ili pet", istakao je Italijan.

Navijači Milana nadali su se povratku čoveka koji im je doneo poslednju titulu prvaka Evrope, jer "rosoneri" već dve godine ne igraju van Italije, zbog čega su se fanovi okrenuli protiv Galijanija.

"Ljudi imaju kratko pamćenje. Protestovati protiv Galijanija u Milanu je kao protestovati protiv Device Marije. On je po mom mišljenju i dalje najbolji direktor u Italiji", zaključio je Ančeloti i najavio povratak trenerskom poslu sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu