Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.09.2015.

10:05

Dijuf: Džerard je rasista, nije smeo da me pogleda

Autobiografija Stivena Džerarda izazvala je reakcije širom sveta, a mediji u VB su preneli izjavu El Hađija Dijufa u kojoj je bivšeg kapitena nazvao rasistom.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images
foto: Getty Images

Legendarni fudbaler kluba sa Enfild rouda je u knjizi napisao da je Senegalac jedno od najvećih pojačanja, ali i da nije bio toliko fokusiran na posao, već da je veću pažnju davao svom imidžu i društvenom životu.

Takođe, naveo je da je nemoguće napraviti paralelu između Marija Balotelija i Dijufa, istakao je da je imao poštovanje za Italijana, dok ali ne i za nekadašnjeg reprezentativca Senegala.

Usledila je reakcija bivšeg fudbalera Boltona i aktuelnog člana malezijskog Sabaha.

Videli smo kako je život Marija Balotelija u Liverpulu učinio nepodnošljivim. Upozorio sam ga na to, u tom klubu nisu dobrodošli tamnoputi igrači koji nisu iz Engleske. Oni nemaju šanse, to je opšte poznato“, rekao je Dijuf.

Napadač je u Liverpulu proveo tri godine, od 2002. do 2005, odigrao je 55 utakmica i postigao svega tri gola.

Džerard nikada nije voleo ljude crne rase, kada sam ja bio u Liverpulu stavio sam mu do znanja da sam crnac, da nisam Englez, ali nisam dozvolio da me gazi. Za sve vreme koje sam proveo tamo nije smeo da me pogleda u oči“, dodao je Dijuf.

Ipak, reputaciju je stekao u nacionalnom timu, za koji je nastupio u 69 navrata, a 21 put se upisao u strelce.

Džerard je jednostavno ljubomoran, ono što sam ja radio u fudbalu on nikada nije. U Liverpul sam došao sa stavom šefa parade jer sam bio poštovan u svetskom fudbalu. Najveći fudbalski stručnjaci su me svrstali u 100 najboljih fudbalera veka. Gde god odem slave me, gde god Džerard ode, vređaju ga“, zaključio je Dijuf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu