Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.09.2015.

13:55

Fener dolazi po Živkovića i Šaponjića

'Večernje Novosti' prenose da će predsednik Fenerbahčea Aziz Jildirim u narednih nekoliko dana posetiti Beogard i Partizan, zbog Andrije Živkovića.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Kako se navodi, on će u Humskoj jedan pregovarati o mogućnosti da najbolji igrač Partizana, kome ugovor ističe narednog leta, već u januaru pređe u tim iz Istanbula.

Takođe, 19-godišnji krilni napadač neće biti jedina tema razgovora, jer prvi čovek 'žuto-plavih' želi da na stadionu Sukru Saračoglu vidi i godinu dana mlađeg napadača Ivana Šaponjića.

U međuvremenu, Partizan je, poslednjeg dana prelaznog roka, u poslednji čas ostao bez Mirka Ivanića i Vojvodine, pošto mladi vezista nije želeo da 'pogazi datu reč i pređe u konkurentski klub'.

"Jildirim dolazi u posetu, ali nemam informaciju da će Živković biti tema razgovora. U agendi nemam zakazanu priču na tu temu, mada nije isključeno da predsednik Fenerbahčea dolazi sa željom da pregovaramo o tome. Ako i Šaponjić bude tema razgovora, videćemo šta nam valja činiti", kaže potpredsednik Partizan Milorad Vučelić.

Prema informacijama sa kojima raspolažu Novosti, Odlazak Živkovića na kraju jeseni deluje kao najrealnija opcija, posebno ukoliko u Humskoj ne budu uspeli da izdejstvuju potpisivanje novog ugovora.

Živkoviću stari ugovor, koji je 75 odsto u vlasništvu menadžerske agencije Pinija Zahavija, ističe u junu naredne godine, a ukoliko Andrija ne napusti Beograd, bar pola godine ranije, crno-beli će morati da plate penale Zahaviju od preko milion evra – pri tom neće zaraditi ni evra od odlaska 'Zlatnog orlića'.

Spomenute okolnosti Partizanu ostavljaju samo tri opcije – prva je da ekspresno završe posao oko novog ugovora (što je malo verovatno), druga da pristanu na želju Fenera da kapariše Živkovića ili treća da sačekaju zimu i eventualno bolju ponudu posle nastupa u Ligi Evrope.

Tokom leta, Živković je bio na meti Benfike, Valensije i Sevilje, u nekoliko navrata se pitanje realizacije transfera izražavalo u satima, a ne u danima, ali je po mnogima najbolji igrač Svetskog prvenstva na Novom Zelandu u dogovoru sa porodicom i klubom odlučio da ostane veran crno-belima najmanje do zime.

Sada sledi novi rat živaca, pregovori i dogovori sa krajnje neizvesnim ishodom.

Još nekoliko meseci će Nikola Ninković provesti u Partizanu, a onda će u zimskom prelaznom roku napustiti Humsku, pošto nije našao adekvatan angažman do kraja letnje pijace, saznaje Sport.

Vezista crno-belih je trebalo da produži ugovor sa klubom, međutim, kako je posle utakmice Steauom u Bukureštu i slabog izdanja u Novom Pazaru potpuno pao u drugi plan, dve strane se nisu dogovorile o nastavku saradnje.

Tim povodom su u Humskoj u minulih petnaestak dana pokušavali na sve načine da Ninkoviću pronađu novi angažman i od toga naplate obeštećenje. Međutim, kako plan nije uspeo, posao je odložen do zime, mada se iz izvora bliskih klubu iz Humske može čuti da fudbaler već ima ima potpisan predugovor sa jednim klubom.

Takođe, u utorak, Partizan je u UEFA poslao spisak fudbalera, na koje računa u predstojećoj grupnoj fazi Lige Evrope, a u odnosu na kvalifikacioni deo takmičenja, spisak se razlikuje tek za nekoliko imena.

Na njemu se više ne nalaze Nenad Marinković i Miroslav Bogosavac, koji su poslednjeg dana prelaznog roka poslati na pozajmice u Voždovac i Teleoptik.

Dodata su tri nova imena – pojačanja Nikola Leković, Aleksandar Subić i Alen Stevanović. Inače, na A listi spiska se nalazi ukupno 24 igrača, dok B lista sadrži osam imena i ona nisu menjana u Humskoj.

Na spisku nema Nemanje Mihajlovića, pridošlice iz Rada, koji će do januara braniti boje Teleoptika, a tek tada potpisati ugovor sa Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu