Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.08.2015.

14:52

Ako ništa drugo – Zvezda 2979. pred 523.945 ljudi

Tokom godina uverili smo se da širom planete postoje ozbiljni zaluđenici za Football Manager, ali se čini da imamo 'pobednika'.

Izvor:

Autor:

Default images
Sports Interactive

Izvesni momak pod alijasom 'Lorf_Yizmo' odlučio je da simulira ceo milenijum u FM – počeo je četvrog marta – a za ovakav poduhvat bilo mu je potrebno 58 dana. 282

On je odlučio da svoju avanturu izvede u najjačoj ligi sveta – Premijer ligi, pri tom sakupljajući podatke iz svih svetskih liga i vodećih takmičenja, a 'crtu je podvukao' 12. juna 3015. godine.

Kada odete na odmor, Igra sama teče, dok se sva dešavanja u igri simuliraju po određenim generičkim kodovima, a podaci do kojih je Yizmo došao i više su nego fascinantni.

Između ostalog, Srbija je dva puta postala prvak sveta, isto toliko puta je gubila u finalu Mundijala, dok je Zvezda rekorder po broju gledalaca na meču Lige šampiona.

Najviše trofeja osvojio je Burnli – čak 282 – 138 titula, 100 FA Kupova, 75 Liga Kupova, 42 Lige šampiona i 27 trofeja Lige Evrope.

Uspešniji od 'Petlova', koji će se u narednoj sezoni takmičiti u Čempionšipu, u domaćem šampionatu bio je samo Ševild Junajted sa 168 titula, a slede Barnsli (93), Arsenal (73), Sautent Junajted (87) i Roteram Junajted (58). Šefild je ukupno gledano bio najuspešniji tim, jer je sakupio 2.752 boda na svetskoj listi.

Kompletnu listu osvajača trofeja u narednih hiljadu godina možete videti ovde.

Ekipa Burnlija drži i rekord po najvećem broju gledalaca na meču, pošto je duel protiv Prestona Nort Enda 3. marta 2843. godine posmatralo 112.278 navijača.

Na 'sejvu', koji možete skinuti sa neta, se našlo i ime Crvene zvezde, koja je 29. septembra 2979. godine dočekala Red Bul Salcburg na 'Rajku Mitiću' pred 523.945 navijača, a tu je i još nekoliko zanimljivih podataka.

Real iz Madrida osvojio je ukupno 108 pehara prvaka Evrope, Lacio 48 titula Evropa Lige. Najveći transfer ostvario je Koventri kupovinom Žeremija Lanoja iz Bordoa 2044. za 127 miliona dolara.

Sledi kupovina Pinga Notingem Foresta iz Arsenala za pet miliona manje, dok je na trećem mestu posao Lacija i Šefilda, kada je Junajted isplatio 'nebesko-plavima' 111 miliona za izvesnog Karlosa.

Stadion Arsenala dobio je naziv Venger Arena, po menadžeru Arsenu Vengeru, dok pojedini rekordi nisu pali ni posle hiljadu godina. Tako je gol našeg Nemanje Matića, u devetoj sekundi prošlogodišnjeg meča sa Sanderlendom i dalje najbrži, a Kristijano Ronaldo je i dalje vlasnik dostignuća po najvećem broju golova u Ligi šampiona.

Ukoliko ste propustili, pročitajte naše tekstove posvećene fenomenu kakav je 'Championship/Football Manager'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve