Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.06.2015.

22:22

Lester otpustio Pirsona

Iako je spasao tim ispadanja iz Premijer lige, Najdžel Pirson dobio je otkaz sa mesta menadžera Lester Sitija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: Beta/AP

"Lisice" su serijom pobeda tokom aprila stigle do ključnih bodova za opstanak u eliti, a Pirson je proglašen za menadžera meseca, prvi put u karijeri.

Međutim, Lester je ipak odlučio da otpusti Pirsona, a kao razlog rastanka istaknuti su "fundamentalne razlike u pogledima".

"Upravni odbor kluba prepoznaje uspeh koji je klub postigao uz pomoć Najdžela tokom njegova dva mandata u klubu, naročito u poslednje tri i po godine. Postalo je, međutim, jasno da postoje fundamentalne razlike u pogledima. Nažalost, klub veruje da radna veza između UO i Najdžela više nije moguća", navodi se u saopštenju Lestera.

Vlasnici kluba, Vičai i Aijavat Srivadanapraba zahvalili su 51-godišnjem Pirsonu na svemu što je uradio za Lester.

"Vlasnici ostaju potpuno posvećeni dugoročnom razvijanju kluba i stalnom ulaganju u tim koji će nastaviti da bude kompetetivan u Premijer ligi. Verujemo i da će navijači shvatiti da su vlasnici uvek radili u interesu kluba i u interesu njegove dugoročne budućnosti", navodi se u saopštenju.

Sa prvim timom će do pronalaska novog trenera raditi Krejg Šekspir i Stiv Volš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve