Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.06.2015.

09:30

Mesi: Ne jurim rekorde već trofeje

Lionel Mesi izjavio je da se fudbalom bavi zbog osvajanja trofeja, a ne obaranja rekorda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Fantastični Argentinac je bez dileme najbolji fudbaler današnjice, a možda čak i u istoriji divne igre.

I ove sezone Mesi blista u dresu Barselone, postigao je 58 golova na 56 utakmica i najzaslužniji je što Katalonci već imaju osvojenu duplu krunu, a igraju i finale Lige šampiona.

„Ja ne jurim rekorde, ne igram zbog toga fudbal. Što se tiče golova, naravno. Svaki igrač na mojoj poziciji želi da postiže golove. Ali iznad svega, ja želim da osvajam trofeje. Moj cilj su uvek trofeji sa Barselonom i to će za mene uvek biti motivacija. Nema boljeg osećaja od osvajanja trofeja sa ekipom“, kaže Mesi.

Od debija za Barsu 2004. godine Mesi je sa Kataloncima do sada osvojio već 23 trofeja. On je sa 27 godina trenutno na vrhuncu, ali već razmišlja o budućnosti.

„Srećan sam što mogu da igram u napadu, na krilu, na sredini... Nadam se da mogu da nastavim. Mnogi igrači su produžili svoje karijere igrajući na različitim mestima, na kojima se ne oslanjaju na svoju eksplozivnost i brzinu. To je svakako i za mene opcija u budućnosti. Igrao sam već u sredini, na tom mestu pokrivam veliki deo terena.„

Mnogi su sumnjali u trio Mesi, Suares, Nejmar na početku njihove saradnje ove sezone, ali se ispostavilo da je to verovatno najopasniji napadački trio u istoriji fudbala. Argentinac, Urugvajac i Brazilac postigli su ukupno 81 gol u Primeri ove sezone, a Mesi je uz 43 gola imao i 17 asistencija.

Koliko je ovo impozantna cifra dovoljno govori podatak da je kompletna ekipa Bajerna postigla ukupno 80 golova. Mesi smatra da saradnja može da bude još bolja...

„Suares i Nejmar su vrhunski igrači. Nas trojica smo zajedno tek jednu sezonu, možemo naše partnerstvo još da unapredimo timskim radom. Već sam rekao da Nejmar može da postane najbolji na svetu jer poseduje kvalitet, fizičku spremu i dodir, a isti slučaj je i sa Luisom. Njegov dodir, vizija, kretanje, instikt... To je neverovatno. Sva trojica imamo nešto različito i činimo jedan drugog boljim.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve