Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2015.

23:44

Šeringem preuzeo četvrtoligaša

Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda i Totenhema Tedi Šeringem imenovan je za menadžera engleskog četvrtoligaša Stivenejdža, objavljeno je na sajtu kluba.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Šeringemu će klupa Stivenejdža biti prvi posao u samostalnoj trenerskoj karijeri, pošto je godinu dana bio pomoćnik u Vest Hemu.

On je tokom 25-godišnje igračke karijere postigao 288 golova na 755 utakmica za Milvol, Đurgarden, Notingem Forest, Totenhem, Mančester Junajted, Portsmaut, Vest Hem i Kolčester.

Najbolje trenutke doživeo je u Mančester Junajtedu, gde je osvojio tri titule Premijer lige, FA kup, Čeriti šild i Interkontinentalni kup, a bio je strelac gola i neverovatnog preokreta u finišu protiv Bajerna u finalu Lige šampiona 1999. godine.

Za reprezentaciju Engelske nastupio je 51 put i dao 11 golova.

Stivenejdž je u tek završenoj sezoni završio na šestom mestu engleske Lige dva, a u baražu za plasman u viši rang poražen je od Sautenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu