Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.03.2015.

09:30

Norvežani sa Edegorom u Zagrebu

Vunderkid Real Madrida Martin Edegor pozvan je u reprezentaciju Norveške za predstojeći meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Hrvatske.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Momak koji će tek za dve godine postati punoletan je u avgustu prošle godine, u debiju za nacionalni tim protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, postao najmlađi debitant u istoriji svoje zemlje, da bi mesec dana kasnije u kvalifikacionom meču protiv Bugarske postao najmlađi učesnik trke za EURO – sa 15 godina i 300 dana.

Mlađani Edegor je u januaru stigao u Madrid i potpisao ugovor do 2019. godine, po kom zarađuje skoro 100 hiljada evra nedeljno, a vazi za jednog od najtalentovanijih igrača sveta. Iako još uvek nije debitovao za prvi tim, njegovi nastupi za Kastilju, drugi tim Reala, bili su dovoljni za poziv.

"Imao sam produktivan sastanak sa Ančelotijem i Zidanom, a drago mi je da vidim da isto gledamo na iste stvari u vezi sa Martinom", rekao je selektor Per-Matijas Hegme, koji je prošlog vikenda gledao meč Kastilje.

Meč grupe H na programu je u Zagrebu 28. marta, a posle četiri kola Hrvatska deli prvo mesto u grupi sa 10 bodova, dok Norveška ima bod manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve