Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.02.2015.

13:57

„Nisam optimista za srpski fudbal“

Fudbaler Enver Alivodić rekao je da igranje u Australiji predstavlja novi izazov u njegovoj karijeri i da će što pre pokušati da se uklopi u Njukasl Džetse.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Starsport

Alivodić (30) je u utorak potpisao ugovor do kraja sezone s klubom Njukasl Džets, koji je trenutno pretposlednji, deveti, u elitnoj A-ligi.

"Izgleda da mi je bilo sudjena Australija. U decembru me je zvao Pert Glori, ali sam tu ponudu odbio. Najbitnije je da se što pre uklopim i odigram dobro."

"Temperaturna razlika u odnosu na Srbiju je velika, skoro 40 stepeni", rekao je Alivodić radiju Sto plus.

"Zadovoljan sam uslovima. Ako sve bude kako treba, verujem da ću ovde ostati znatno duže. Klubu predstoji još devet utakmica do kraja ligaškog takmičenja i treba osvojiti što više bodova", kazao je Alivodić.

"Grad je izuzetno lep, polumilionski, na samoj obali mora. Nalazi se 160 kilometara severno od Sidneja. Osim u dva slučaja, za odlazak na gostovanja koristi se vazdušni saobraćaj", dodao je on.

Ovaj ofanzivni fudbaler je rekao da ne veruje da srpskim superligašima u skorije vreme predstoje bolji dani.

"Žao mi je što je tako, ali nisam optimista. Jedna od retkih pozitivnih stvari u srpskom fudbalu je Sindikat Mirka Poledice. Igrači treba da shvate da taj sindikat treba podržati maksimalno, to je za dobrobit svakog od njih", ocenio je Alivodić.

On je u Njukasl došao posle dve godine provedene u Vojvodini, u čijem dresu je na 73 zvanične utakmice postigao 18 golova i uknjižio 15 asistencija.

"Vojvodinu doživljavam sa posebnim emocijama, to mi je najlepši period u karijeri. Novi Pazar ne računam, kao prvi klub uvek je u srcu. Novosadjani će teško izboriti Evropu, suočili su se s brojnim odlascima i ekipa u toj situaciji gubi koncepciju. Teško je sve ponovo uklopiti, a i proleće je uvek teže od jeseni", rekao je Enver Alivodić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve