Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.01.2015.

10:28

Ronaldo: Treniram, vraćam se

Jedan od najboljih napadača svih vremena Luis Nazario Ronaldo da Lima rekao je da će pokušati da odigra nekoliko utakmica za Fort Lauderdejl Strajkerse.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Legendarni 'Il Fenomeno' postao je jedan od vlasnika američkog kluba, a ostali suvlasnici su brazilski biznismeni Paulo Seso, Rafael Bertani i Rikardo Žeromel.

Ronaldo planira da zaigra u Severnoameričkoj ligi (NASL), s ciljem da promoviše klub, rekavši da želi da trenira što više bude mogao.

"Pokušaću da odigram nekoliko utakmica. Ove godine želim da treniram što više, a to nisam bio u stanju da uradim u prethodne tri godine, jer sam bio zaokupljen drugim stvarima. Još ako stignemo do finala, zašto da ne? Registovaću se za svaki slučaj", rekao je Ronaldo sa 'Sports Illustrated'.

Brazilac, koji je dva puta bio prvak sveta sa svojom domovinom, rekao je da nije želeo da propusti mogućnost da preuzme tim koji ima veliku istoriju, pošto je klub povezan sa timom koji je nastupao od 1968. do 1984. godine.

"Fort Lauderdejl Strajkersi su klub sa istorijom, tradicijom. Fudbal u Americi raste svakim danom, tako da smatram da je ovo sjajna prilika", dodao je Zuba.

Poslednja genijalna devetka modernog fudbala svetsku slavu je stekla igrajući za PSV, Barselonu, Real Madrid i milanske rivale – Inter i Milan. Prvak sveta bio je 1994. i 2002. godine, a do ovog leta bio je i najbolji strelac u istoriji Mundijala, kada ga je pretekao Miroslav Klose.

U međuvremenu, pročitajte tekst o karijeri neverovatnog Brazilca, koga su povrede omele da bude još 'veći'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu