Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.12.2014.

19:49

Baloteli suspendovan zbog uvreda

Fudbalska asocijacija Engleske kažnila je napadača Liverpula Marija Balotelija jednom utakmicom neigranja zbog uvredljive poruke na Instagramu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Baloteli će takođe morati da plati 25.000 funti, a naloženo mu je da prisustvuje i edukativnom programu zbog teškog kršenja pravila Fudbalske asocijacije.

Italijan je objavio post na Instagramu u vezi sa Super Mariom, karakterom iz video igrice, što je takodđ njegov nadimak, za kojeg je napisao da „skače kao crnac i skuplja novčiće kao Jevrejin“.

Predstavnici jevrejske zajednice u Velikoj Britaniji protestovali su zbog Balotelijevog gafa i zatražili da bude kažnjen.

Tamnoputi italijanski reprezentativac, koji je u više navrata bio meta rasističkog zlostavljanja navijača, kasnije je objavio post u vezi Super Marija, uz komentar: „Ne budi rasista“.

Takođe, Baloteli je prihvatio kaznu koju mu je odredila Fudbalska asocijacija i naglasio da mu se takvi postupci neće ponoviti.

Žao mi je što moji saigrači i navijači Liverpula moraju da budu kažnjeni zbog nečega što sam ja uradio i zbog čega sada žalim. Prihvatam odluku Fudbalske asocijacije i postaraću se da mi se tako nešto više ne ponovi“, naglasio je Baloteli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve