Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.10.2014.

19:54

Juveu derbi, sudija u centru pažnje

Fudbaleri Juventusa pobedili su u velikom derbiju Romu sa 3:2, u dramatičnoj utakmici koja je obilovala sumnjivim situacijama.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Juventus je do trijumfa stigao pogotkom Leonarda Bonučija u 86. minutu posle kog je usledila velika tuča na terenu.

Fudbaleri Rome nisu mogli da se iskontrolišu posle nekoliko kontroverznih odluka sudije Đanluiđija Rokija, koji je bio u centru pažnje svih 90 minuta.

Posle derbija Juventus je ostao jedini neporaženi tim, ali je primio prve golove u šampionatu, dok je Roma doživela prvi neuspeh u sezoni.

'Juventus arena' ostala je neosvojiva tvrđava i 30. uzastopnu utakmicu u Seriji A, pošto Juve sada ima skor od 28 pobeda i dva remija.

Domaći su bili opasniji na početku meča, ali su do vođstva stigli zahvaljujući sudiji Rokiju, koji je u 27. minutu doneo prvu sumnjivu odluku. On je dosudio penal posle slobodjaka Pirla, ali se stiče utisak da je Majkon, koga je lopta pogodila u ruku, bio van kaznenog prostora.

Zbog toga je reagovao i trener gostujuće ekipe Rudi Garsija, koji je imitirao sviranje violine i zbog toga je isključen. To nije omelo Karlosa Tevesa koji je bio siguran realizator najstrože kazne.

Samo pet minuta kasnije Roma je uspela da izjednači, takođe sa penala, a strelac je bio kapiten Frančesko Toti.

Totija je oborio Stefan Lihštajner, Roki je pokazao na belu tačku, ali ni u ovom slučaju nije moguće utvrditi da li je kontakt bio dovoljno jak.

Na krilima tog pogotka 'Vučica' je uspela da povede do kraja poluvreme, ovoga puta preko Iturbea. Žervinjo mu je odlično gurnuo loptu iza odbrane, a on je pobegao i pogodio bliži ugao Bufonovog gola.

To se desilo u 44. minutu, ali je aktuelni šampion Italije izjednačio već do poluvremena, opet uz veliku pomoć sudije Rokija. Glavni arbitar dosudio je novi penal nad Pogbom, ali je bilo očigledno da kontakta u šesnaestercu Rome nije bilo. Po drugi put odgovornost je preuzeo Argentinac i po drugi put pogodio.

Drugo poluvreme bilo je mnogo manje sadržajno od prvog, a obe ekipe imale su po jednu dobru šansu, preko Žervinja, odnosno Morate.

Na gol se čekalo do 86. minuta, a pobedonosni za Juventus postigao je Leonardo Bonuči. Bonuči je posle odbijene lopte uhvatio odličan volej sa 16 metara i poslao je iza leđa golmana Skorupskog.

Tada su fudbaleri Rome poludeli i viđena je opšta gužva i incidenti na terenu, što je rezultiralo direktnim crvenim kartoima za Alvara Moratu i Kostasa Manolasa.

Do kraja susreta samo je Teves požuteo, ali promene rezultata nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu