Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.08.2014.

21:42

Jovetić srušio L'pul, debi Lazara

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Liverpul sa 3:1 (1:0) na svom stadionu u poslednjem meču drugog kola Premijer lige.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Meč je obeležio Stevan Jovetić sa dva pogotka, jedan je postigao Aguero, a konačan rezultat postavio je Sabaleta autogolom.

Srpski fudbaler Lazar Marković debitovao je za Liverpul, jer je u igru ušao u 60. minutu umesto Kutinja.

Liverpul je bolje počeo meč, ali je kasnije Siti preuzeo inicijativu i u finišu prvog stigao do vođstva preko Stevana Jovetića. Isti igrač duplirao je prednost na početku drugog poluvremena. Samo 23 sekunde od ulaska u igru i nakon prvog kontakta sa loptom u listu strelaca se upisao i Aguero. Nadu Liverpulu dao je Sabaleta autogolom, ali je rezultat do kraja ostao nepromenjen.

Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov nije ulazio u igru za pobedničku ekipu.

Tok meča:

Liverpul je bolje počeo meč, ali nije ozbiljnije ugrozio gol protivnika u prvih desetak minuta. Isto je bilo i na drugoj strani. Džeko je imao dobru priliku, ali je sa 18 metara uputio slab udarac. Sterling je pravio najviše problema igračima Sitija.

Domaći fudbaleri napadali su po levoj strani, novi šut sa distance, ovoga puta Ture, ali je Minjole bez problema uhvatio loptu. U kratkom periodu tri kornera imao je Liverpul, a rezultat nije promenjen.

Rasplamsala se igra u poslednjih 15 minuta prvog poluvremena, Staridž je u kaznenom prostoru predriblao igrača Sitija, šutirao, ali je Hart odlično intervenisao. Domaći su pretili kontranapadima. Džeko i Sabaleta stvoili su priliku za svoju ekipu, bosansko-hercegovački napadač petom je proigrao Argentinca, koji nije uspeo da postigne gol.

Siti je poveo u 41. minutu. Nasri je ubacio loptu u kazneni proctor sa leve strane, Silva nije uspeo da šutira, ali se na pravom mestu našao Jovetić i snažno šutirao kroz noge golmana Liverpula.

Crnogorski reprezentativac nastavio je u drgom poluvremenu tamo gde je stao u prvom. Na početku je poveo lepu akciju i dodao ka Silvi, on proigrao Džeka koji je krenuo sam ka golu, ali nije na vreme šutirao. Nekoliko minuta kasnije, tačnije u 55. minutu, Jovetić duplira prednost, nakon još jedne dobre saradnje sa Silvom.

Jovetiću je ovo drugi put u karijeri da postiže dva gola na meču sa Liverpulom. Prethodno je to učinio u dresu Fiorentine.

Rodžers odlučuje da menja nešto u igri svoje ekipe i umesto Kutinja na terenu je prvi put srpski fudbaler Lazar Marković. Živnula je malo igra Liverpula njegovim ulaskom. Odmah je lepo odigrao dupli pas sa Morenom koji nije na pravi način završio akciju, a zatim je proigrao Staridža, ali rezultat nije promenjen.

Iz tri poteza Siti postiže treći gol u 69. minutu. Kompani je dodao Navasu, a on poslao dugu loptu Agueru koji se posle samo 23 sekunde od ulaska u igru upisao u strelce.

Stevan Jovetić, bez sumnje igrač utakmice, zamenjen je u 80. minutu, ispraćen je velikim aplauzom, a pre nekoliko meseci navijači su ga smatrali promašenom investicijom, pa su se na internetu pojavile monitrane fotografije sa temom "A gde je Stevan Jovetić?“.

I drugi debitant u Liverpulu, Riki Lambert, odlično je iskoristio svoju priliku. Liverpul smanjuje na 3:1 u 83. minutu. Staridž je sjajno centrirao sa desne strane, Lambert je šutirao, golman je odbranio, ali se lopta od Sabalete odbila u gol. Odmah potom Lambert u novoj prilici, ali je pogrešio, jer je hteo da asistira Staridžu, a Sabaleta otklanja opasnost. Džonson zbog povrede ne može da nastavi meč, pa Liverpul do kraja meča igra sa desetoricom.

Sastavi:
Mančester Siti: Hart, Kompani, Sabaleta, Kliši, Demićelis, Fernandinjo (Jovetić 80), Nasri, Silva (Navas 65), Jovetić, Ture, Džeko (Aguero 69)
Liverpul: Minjole, Džonson, Lovren, Moreno, Škrtel, Džerard, Henderson, Alen (Džan 75), Kutinjo (Marković60), Staridž, Sterling (Lambert 79)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu