Nova vest
Fudbal

Petak, 15.08.2014.

23:06

Murinjo: Čeh ili Kurtoa? Problem

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo odbacio je navode medija da su ponude za Petera Čeha već pristigle, istakavši da još nije saopštio ekipi ko će biti prvi golman.

Izvor:

Autor:

Default images

Iskusni Čeh, koji je poslednju deceniju proveo kao prvi čuvar mreže tima sa Stamford Briža, bi prema navodima s Ostrva trebalo da bude rezerva Tibu Kurtoi.

"U ovom trenutku ne želim da razmišljam o tome, jer nema ponuda – tako da nema ni mogućnosti. Rekao sam im na treningu da sam srećan što je svako od njih deo mog tima. Ne čekam ništa", rekao je Murinjo.

Mladi Belgijanac vratio se u London posle tri sjajne sezone u Atletiko Madridu, s kojim je prošle godine bio koban po Čelsi u polufinalu Lige šampiona.

"Mislim da Čelsi ima dvojicu od trojice najboljih golmana na svetu. To je nešto jedinstveno. Da li je to problem za mene? Veliki problem. Veliki problem jer su obojica fantastični golmani. Osećanja će ostaviti po strani kada bude birao ko će imati prednost Čeh ili Kurtoa", jasan je Murinjo. "Za mene je najbolje da budem pragmatičan, pomalo i hladan, da zaboravim ili bar sakrijem osećanja kada je reč o ovoj situaciji i odlučim šta je najbolje za tim i klub".

Portugalac nije želeo, kako kaže, iz poštovanja prema takmičenju da kaže da će njegov tim osvojiti Premijer ligu, ali kaže da 'oseća' da su kandidati.

"Ukoliko očekujete da kažem da ćemo osvojiti Premijer ligu, ne mogu vam to reći. Ne mogu to da kažem jer poštujem ovo takmičenje, jedino nacionalno prvenstvo koje ima više od dva kandidata za trofej. Jedino koje ima pet ili čak šest konkurenata. To moram da poštujem, moram da poštujem i rivale, napore koji klubovi čine kako bi napredovali. Ali mogu da kažem ono što osećam i ponoviću ono što sam rekao i igračima. A to je da osećam da smo kandidati za titulu", zaključio je gospodin 'Specijalni'.

Čelsi u poslednjem meču prvog kola Premijer lige gostuje ekipi Burnlija na Turf muru – u ponedeljak od 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu