Nova vest
Fudbal

Subota, 02.08.2014.

16:01

Ibra doneo Parižanima Superkup

Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su prvi trofej u novoj sezoni, zahvaljujući sjajnom Zlatanu Ibrahimoviću došli su do Superkupa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

PSŽ je u Superkupu Francuske bio bolji od Gengama rezultatom 2:0, a oba gola postigao je kontroverzni Šveđanin.

Parižani su tako na najbolji način otvorili takmičarsku sezonu i ponovo svima najavili da će biti glavni favorit za osvajanje titule u Ligi 1.

Nije se mnogo čekalo na pogodak najboljeg igrača francuske lige u novom ciklusu, već u devetom minutu zatresao je mrežu Samase.

On je posle jedne duže akcije svog tima dobio kratku loptu od Pastorea, namestio je na nekih 18 metara, napravio iznuđeni lažnjak i, iz kolena je „preko unutrašnje“ poslao u gornji levi ugao protivničkog kola.



Jedanaest minuta kasnije Šveđanin je postigao drugi pogodak i postavio konačan rezultat. Ibrahimović je sigurno realizovao jedanaesterac nad Onžendom, pogodivši donji levi ugao.

Priliku da vrati Gengam u igru imao je Mustafa Jatabare u 32. minutu, ali je njegov šut sa bele tačke zaustavio golman ŠSŽ Salvatore Sirigu. Do tog trenutka izabranici Lorana Blana potpuno su dominirali, pa Gengam do penala nije imao nijedan šut na utakmici.

U drugom poluvremenu ušli su Kavani, Šantom i Lukas, ali promene rezultata nije bilo.

Prvenstvo Francuske počinje za vikend, a branilac titule igraće u petak protiv Remsa, dok će Gengam dan kasnije dočekati Sent-Etjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve