Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.07.2014.

10:54

"Advokat oduševljen Živkovićem"

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je budući selektor Srbije Dik Advokat oduševljen našim mladim igračima, pre svega Andrijom Živkovićem.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Advotak će krajem nedelje da bude promovisan u novog selektora Srbije pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016, a već prati igre U19 tima.

"Advokat je bio zadovoljan talentom pojedinaca protiv Nemačke. Nije hvalio samu igru, koliko individualni kvalitet naših igrača. On smatra da u organizaciji igre nismo dominirali", rekao je Karadžić za "Sport".

Holanđaninu je za oko pre svih zapao krilni napadač Partizanaa Andrija Živković

"Koliko je samo hvalospeva rekao o njegovom učinku. A dete tek napunilo 18 godina. Nije mogao da veruje da neko sa toliko godina deluje tako zrelo na terenu. Zapazio je i još neke igrače. Divio se našem talentu", dodao je Karadžić.

Od selekcije Srbije se očekuje plasman na EURO 2016, ali možda i neki zapažen rezultat, s obzirom da naši fudbaleri imaju važnu ulogu u najjačim evropskim ligama.

"Rekao sam da je spomenuo organizaciju u igri. Videćemo, vereme je pred nama. Znamo svi da imamo igrače koji igraju u najboljim evropskim ligama, igrače koji imaju ogroman motiv da ostvare nešto veliko i sa reprezentacijom. Sada imamo i selektora sa ogromnim iskustvom, čoveka koji je radio sa ozbiljnim klubovima i ozbiljnim reprezentacijama. U Srbiji je video veliki potencijal i zbog toga se, između ostalog, prihvatio selektorskog posla", zaključio je predsednik FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve