Nova vest
Fudbal

Subota, 22.02.2014.

17:48

Hamburger pregazio Dortmund

Fudbaleri Hamburgera pobedili su Borusiju iz Dortmunda sa ubedljivih 3:0 u najzanimljivijem meču 22. kola Bundeslige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za domaći tim Sloboda Rajković je odigrao svih 90 minuta, dok je Miloš Jojić ostao na klupi ekipe iz Dortmunda.

U ostalim duelima odigranim u subotu popodne, pobede u gostima ostvarili su Augzburg i Herta, Nirnberg je slavio kod kuće protiv Braunšvajga, dok je duel Menhengladbah – Hofenhajm završen bez pobednika (2:2).

Hamburger je u duel sa favorizovanim Dortmundom ušao nakon serije od pet poraza u svim takmičenjima, ali je potpuno šokirao tim Jirgena Klopa. Ekipi Hamburga to je bila tek peta prvenstvena pobeda, a mnogo će joj značiti u borbi za opstanak.

Petr Jiraček je u 42. minutu doveo domaćina u vođstvo, duplirao ga je Pjer-Mišel Lasoga u 57. minutu, a konačan rezultat postavio je Hakan Calhanoglu u poslednjim trenucima meča.

Potpuno neverovatna utakmica viđena je na duelu Nirnberg – Braunšvajg. Domaćin je slavio iako je od 33. minuta igrao bez isključenog Nilsona, a uspeo je i da promaši penal u 68. minutu (Kijotake). Međutim, gosti su promašili čak dva jedanaesterca, pa su na kraju izgubili.

Na duelu u Štutgartu slavila je Herta golovima Kobijašvilija i Vagnera. Jedini gol za domaćina postigao je Boka krajem prvog dela.

BL, 22. kolo:

Menhengladbah – Hofenhajm 2:2
Frajburg – Augzburg 2:4
Hamburger – Dortmund 3:0
Nirnberg – Braunšvajg 2:1
Štutgart – Herta 1:2
Volfsburg – Leverkuzen (18.30h)

nedelja:
Ajntraht – Verder Hanover – Bajern

petak:
Šalke – Majnc 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu