Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.12.2013.

18:21

'Senjera' dresovi ukleti za Barsu?

Fudbaleri Barselone u nedelju su prvi put poraženi ove sezone, što znači da još ne znaju za pobedu u mečevima u kojima su nosili rezervnu garnituru dresova.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Barselonina rezervna garnitura dresova je u boji katalonske zastave (žuto-crvene pruge), ali fudbaler već na četiri utakmica ne znaju za pobedu.

Poraz od Bilbaa sa 1:0 bio je drugi posle isto toliko remija, ali da ima dresovi ne ‘leže’ kako treba govori i činjenica da su Katalonci na tim mečevima postigli samo dva pogotka.

Prvu utakmicu izabranici ‘Tate’ Martina su u tim dresovima igrali sa Bajernom u okviru priprema za novu sezonu, a tada je Gvardiolin tim lako slavio sa 2:0.

Usledio je remi u finalu španskog Superkupa sa Atletiko Madridom, rezultat je bio 1:1, a strelac jedinog gola bio je Nejmar. Taj meč će ostati upamćen i po prvoj povredi Lionela Mesija u ovoj sezoni. ‘Blaugrana’ je ipak uspela da dođe do trofeja iako u dva meča nije pobedila, zahvaljujući golu u gostima.

Treći meč u ‘Senjera’ dresovima (Senjera – ime katalonske zastave) Barselona je igrala protiv Milana u gostima i golom Mesija osvojila bod (1:1). Nedeljni poraz od Atletika bio je četvrti, ali je i pored njega aktuelni šampion Španije zadržao lidersku poziciju sa 40 bodova.

Barselone je imala lošu nedelju, pošto je u Ligi šampiona prethodno poražena od Ajaksa sa 2:1, a timu sa ‘Nou Kampa’ nije se desilo da vežu dva poraza od marta prošle godine.

Za razliku od gostujućih dresova, standardna oprema im donosi mnogo više uspeha. U Primeri su u njima ostvarili 13 pobeda iz isto toliko duela, uz gol razliku 41:7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu