Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.11.2013.

19:15

"Za Gibraltar bez razmišljanja"

Bivši fudbaler Stouka Deni Higinbotam ući će u istoriju sa Gibraltarom koji će u utorak odigrati svoju prvu zvaničnu utakmicu.

Izvor: VA

Autor: VA

Default images

Gibraltar će tako postati najmlađa i najmanja članica UEFA. Oni će dočekati Slovačku na portugalskom stadionu Estadio Algarve, koji prima 30.002 ljudi.

Čitava populacija Gibraltara je 29.752 ljudi što znaci da bi cela nacija mogla da stane na stadion.

Higinbotam, koji trenutno igra za nižerazredni Čester, a nekada je bio junior Mančester Junajteda i ključ odbrane Stouka i Sautemptona, biće uzdanica odbrane reprezentacije Gibraltara. On je rekao da je ponosan čovek.

“Moja majka je iz Španije, a baka ima gibraltarske krvi, tako da imam pravo nastupa”, rekao je Higinbotam.

Rodbinska povezanost momka rođenog u Mančesteru se tu ne završava, pošto je selektor reprezentacijie Gibraltara njegov ujak Alen Bula.

“Nisam imao nedoumica o ponudi. Uvek se trudim da kada nešto odlučim, posle ne zažalim. U životu se prave greške, ali da sam odbio ovu ponudu žalio bih za koju godinu”, dodao je 34-godišnji novopečeni Gibraltarac.

Za reprezentaciju Gibraltara prvo takmičenje biće kvalifikacije za EURO 2016.

“Niko u ekipi nema iluzije. Znamo da će biti veoma teško, ali igrati sa najboljim nacijama Evrope biće fenomenalno”, dodao je Higinbotam.

Gibraltar će prve rivale saznati posle žreba u Nici koji je 23. februara 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu