Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.10.2013.

19:50

LŠ: Tošić 'nosio' CSKA do pobede

Ekipa CSKA osvojila je prve bodove u Ligi šampona, nadigrala je Viktoriju Plzenj 3:2 (2:1) u Sankt Peterburgu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Junak meča na Petrovskom bio je srpski reprezentativac Zoran Tošić direktno odgovoran za dva, a indirektno za jedan gol.

Tošić je golom i asistencijom doneo preokret CSKA u prvom poluvremenu, a potom 'naterao' Čehe da postignu autogol. Strelci za CSKA bili su još Keisuke Honda i Radim Režnik autogolom. Viktorija je povela u četvrom minutu preko Františeka Rajtohala, a poraz ublažila golom Mareka Bakoša.

Već u četvrtom minutu Česi su iznenadili domaćina. František Rajtoral je savladao Akinfejeva. Ipak, CSKA je se brzo sabrao, uspostavio kontrolu i već do isteka pola sata igre preokrenuo rezultat.



Izjednačenje je stiglo u 19. minutu. Ahmed Musa je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i odigrao povratni pas na 'penal'do Tošića koji je iskoristio zicer.



Samo deset minuta kasnije Tošić je sjajno proigirao Hundu omogućivši mu '1 na 1' sa golmanom, a Japancu nije bilo teško da prevari čuvara mreže i pogodi za 2:1.



"Armejci" su 12 minuta pre kraja potvrdili pobedu. U golu je ponovo učestvovao Tošić, ovaj put indirektno. Nakon duela sa njim, bek Viktorije Radim Režnik je vratio loptu svom golmanu, ali je Kozačik očajno reagovao i pustio je da uđe u gol.



Konačan rezultat postavio je u prvom minutu nadoknade vremena Marek Bakoš, koji je iskoristio loše boksovanje Akinfejeva i sa pet metara loptu ubacio u gol.



CSKA posle dva kola ima tri boda, a Viktorija je bez bodova. U drugom meču grupe u Mančesteru se sastaju Siti i šampion Evrope Bajern Minhen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu