Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.09.2013.

20:34

Laganih 3:0 za Srbiju u Kardifu

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Vels u Kardifu sa 3:0 u pretposlednjem meču kvalifikacija za SP 2013. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U duelu bez rezultatskog značaja, ekipa Siniše Mihajlovića još jednom je pokazala da je mnogo kvalitetnija od Velšana koje je u Novom Sadu dobila sa 6:1.

Srbija je u Kardifu igrala i postizala golove u laganom ritmu, a meč je obeležio evrogol Aleksandra Kolarova u 39. minutu.

Osim defanzivca Sitija strelci su još bili Filip Đorđević u 8. i Lazar Marković u 59. minutu. Srbija posle devet odigranih mečeva zauzima treće mesto u B grupi sa 11 bodova, a zanimljivo je da smo devet od 13 golova u ovim kvalifikacijama dali Velsu.

Naš tim dobro je počeo i u 3. minutu imao je prvu ozbiljnu priliku za gol. Fejsa je iskoristio grešku odbrane domaćina, uzeo je loptu i dodao do Lazara Markovića koji je iz dobre pozicije iskosa sa leve strane očajno šutirao.

Domaćin se na ovom meču opredelio za kontra napade, a Srbija je do vođstva stigla u 8. minutu. Kolarov je doigrao odličan dupli pas sa Fejsom i centrirao. Đuričićev udarac glavom golman Majhil nekako je odbranio ali na pravom mestu bio je Filip Đorđević koji je loptu sporveo u mrežu za vođstvo našeg tima.

Već u prvih 15 minuta naš tim imao je četiri pokušaja (tri u okvir gola) naspram nula domaćina. Nastavili su naši igrači da odlično koriste prostor, a novu šansu nakon prekida imao je Tadić u 13. minutu. Novu šansu Srbija je imala u 24. minutu. Nakon kornera sa desne strane u odličnoj situaciji bio je kapiten Ivanović ali je u padu glavom šutirao za malo preko gola.

Usledio je nešto mirniji period utakmice. Velšani su pokušavali da se oslobode pritiska, ali bilo je jasno da su dosta slabiji. Novu veliku šansu Srbija je imala u 38. minutu utakmice. Slično kao i na početku, odbrana Velsa je pogrešila, ovoga puta Marković je odložio idealno do Fejse koji je loše šutirao i Majhil je odbranio.

Ipak u nastavku akcije Aleksandar Kolarov je postigao evrogol. Levi bek Sitija dobio je loptu na levoj strani i sa oko 30-ak metara strahovitim udarcem pogodio je rašlje golmana domaćina za 2:0.



Do kraja poluvremena Srbija je rutinski zadržala dva gola viška, pa je posle 45 minuta na polupraznom stadionu u Kardifu imala sigurnu prednost.

Ni start drugog poluvremena nije se mnogo razlikovao od prvog. Razlika u klasi bila je očigledna, a do trećeg gola naš tim je stigao u 55. minutu. Nakon akcije Tadića i Kolarova strelac je bio Lazar Marković koji je natrčao na odbijenu loptu i savladao Majhila.

U pauzi između dva poluvremena selektor Velsa u igru je uhbacio i najskupljeg igrača u istoriji fudbala Gareta Bejla.

Bejl, iako nespreman, u nekoliko navrata je pokazao zbog čega je Real platio Totenhemu 100 miliona evra. U 60. minutu je dobro uzdrmao Stojkovića ’bombom’ sa 25 metara, a pri svakom njegovom kontaktu sa loptom videlo se da odskače kvalitetom.

Prvu izmenu Siniša Mihajlović je izvršio u 67. minutu – umesto Radovanovića zaigrao je Luka Milivojević. Rezultat na semaforu i činjenica da ovaj duel nije imao rezultatski značaj učinili su da u poslednjih 25 minuta tempo potpuno padne. Sve se svodilo na individualne poteze na obe strane, pa je naš tim do kraja lako sačuvao ubedljivih 3:0.

Poslednjih 40-ak sekundi na utakmici umesto Fejse odigrao je Radosav Petrović.

Vels: Majhil, Ginter, Metjus, Ledli, Gabidon, Dejvis, King, Belami, Vouks, Remzi, Krofts.
Srbija: Stojković, Biševac, Nastasić, Ivanović, Kolarov, Radovanović (Milivojević), Fejsa (Petrović), Tadić (Krstičić), Đuričić, Marković, Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve