Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.08.2013.

19:11

Terim preuzeo i reprezentaciju

Fatih Terim vratio se treći put na klupu nacionalne selekcije Turske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Terim će nacionalnu selekciju voditi u narednih godinu dana, paralelno sa radom u Galatasaraju.

Abdulah Avdži napustio je u sredu tu funkciju, posle sporazumnog raskida ugovora sa Fudbalskim savezom Turske (TFF).

Terim je na čelu Galatasaraja, čiji mu je predsednik Unal Ajsal dao dozvolu da bude i na klupi reprezentacije Turske do maja 2014. godine.

"Spremni smo da pomognemo reprezentaciji i turskom fudbalu. Ali, imamo planove za budućnost i nama treba naš trener. Terim može da trenira nacionalni tim do kraja maja 2014, a onda može da radi kao savetnik reprezentacije i Saveza", naveo je Ajsal u saopštenju.

Ugovor iskusnog trenera sa Galatasarajem ističe na kraju ove sezone.

Terim je već dva puta bio selektor od 1993. do 1996, kada je odveo tim prvi put na završnicu EP, pa opet od 2005. do 2009. godine, kada je stigao u polufinale šampionata Evrope.

On je maja 2011. godine počeo svoj treći mandat u klubu iz Istanbula, za koji je igrao 11 godina. Sa njim je 2000. godine osvojio Kup UEFA. Nadimak "Imperator" zaradio je zbog načina na koji vodi igrače.

Galatasaraj je prošle sezone bio šampion Turske i plasirao se direktno u grupu LŠ.

Selekcija Turske igra veoma slabo u kvalifikacijama za SP 2014. Posle 6 kola oni imaju samo 7 bodova i zauzimaju četvrto mesto u grupi D. Lider Holandija je nedostižan, ali bi do drugog mesta mogli da stignu, ako prestignu Mađarsku (11) i Rumuniju (10).

Do kraja takmičenja Turskoj su ostali mečevi sa Andorom i Holandijom kod kuće, a Rumunijom i Estonijom u gostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu