Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.05.2013.

21:55

Daudin agent tuži Zvezdu

Agent Abiola Daude, Šveđanin Patrik Merk pripremio je tužbu protiv Crvene zvezde zbog neisplaćenih plata njegovom klijentu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Merk je u intervjuu za Večernje novosti rekao da je Nigerijac dobio samo deset odsto novca za prvu godinu, a on ni cent od garantovane provizije, kao ni novac kojim je platio avionsku kartu igraču.

"Situacija u Zvezdi je neprihvatljiva i želim da se to zna i u Srbiji. Dogovor je bio da ako ne plate za mesec dana, provizija naraste za deset odsto, a još nema ništa", rekao je Merk.

Šveđanin tvrdi da u klubu svi izbegavaju da odgovore na njegove pozive.

"Stojadinović mi je pre određenog vremena rekao da će sve biti u redu, samo da osvoje titulu. Iz Zvezde su najavili i da će dobiti novac od "Gasproma", pa da će rešiti dugovanja, ali opet ništa. Vidim da od titule nema ništa, a oni izbegavaju moje pozive. Zato sam obavestio advokata koji priprema tužbu. Prijavićemo ih i u FSS i u FIFA. A što se njih tiče, mogu samo da kažem da se tako ne radi. Pa nije vođenje velikog kluba partija pokera!", oštar je Merk.

Merk je ogorčen jer je Dauda zimus mogao da pređe i u neki drugi klub.

"Ovo nije fer prema Daudi. Nije problem za mene, ja imam i druge igrače, zarađujem, ali njemu je ovo jedini izvor prihoda. Pa što su uopšte ulazili u posao ako nisu sposobni da plate? Pristao sam i da dam novac za Daudinu avionsku kartu kad su me zamolili i obećali da će mi uskoro refundirati. Ni za to nisam dobio ni centa! Vrlo je moguće da ćemo posle svega tražiti i raskid ugovora, ali bismo ipak voleli da se sve mirno reši. Abioli je dobro u Beogradu, hteo bi da ostane u Zvezdi, ali ako se ništa ne promeni moraće da ode", poručio je Patrik Merk, naglašavajući da i on i njegov klijent imaju veliko poštovanje prema Zvezdi kao najvećem srpskom klubu i bivšem evropskom i svetskom prvaku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu