Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.05.2013.

16:13

Finiš za infarkt, Votford blizu PL

Fudbaleri Votforda na neverovatan način izborili su plasman u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Lester je prvi meč dobio 1:0, u drugom je gubio sa 2:1, ali je u sedmom minutu nadoknade imao penal za prolaz dalje. Golman Almunija odbranio je udarac Nokerta sa bele tačke, usledila je kontra domaćih u kojoj je Troj Dini postao heroj postigavši odlučujući gol. Za prolaz u Premijer ligu Votford će se boriti sa boljim iz meča Kristal Palas – Brajton (prvi meč 0:0).

“Znao sam da imamo još dva minuta da damo gol, ali ta odbrana je bila važna. Imao sam sreće, neverovatno je kako smo prošli. San je biti deo ovakve utakmice”, izjavio je golman Manuel Almunija.

Votford je u 15. minutu poveo golom Vidre, a samo četiri minuta kasnije izjednačio je Njudžent. U 66. minutu Vidra je doneo novu prednost Votfordu, a onda je usledila završnica za infarct.

Almunija je odbranio penal, zatim i još jedan udarac, a Anji je povukao kontru domaćih – Forestijeri je potom centrirao za Hoga, koji vraća loptu do Troja Dinija, a 24-godišnji napadač šalje loptu u mrežu.

“Mogao bih sada da zaplačem. Ovo je okrutno, žao mi je momka koji je promašio penal za njih, ali drago mi je što mi slavimo. Možemo da uživamo nekoliko dana, a onda ćemo se posvetiti finalu”, rekao je Dini, junak pobede Votforda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu