Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.04.2013.

08:56

Mediji: Đurđić ne može sve sam

Fudbaleri Grojter Firta na kraju sezone vraćaju se u Cvajtu, a nemački mediji ističu da je jedina svetla tačka u timu u prolećnom delu sezone Nikola Đurđić.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srpski napadač jednostavno ne može sve sam, naglašavaju mediji, a u prilog tome ide i činjenica da je postigao oba gola u petak uveče na meču sa Hanoverom, ali to nije bilo dovoljno, pošto je njegov tim izgubio sa 3:2.

Đurđić je doneo dva izjednačenja na tom meču svom timu, a prvi gol bio je prava majstorija, ali je sudbinu Grojter Firta zapečatio Serhio Pinto, pogotkom tri minuta pre kraja meča.

Đurđić je redove poslednjeplasiranog Grojter Firta pojačao u zimskom prelaznom roku sa velikom željom da pomogne ekipi da izbori opstanak u Bundesligi. Od tada je na 12 utakmica postigao pet golova, ali ostatak ekipe nije bio na zavidnom nivou, dovoljnom da se i sledeće godine takmiče u eliti. Zato treba očekivati da će srpski reprezentativac i u završnici sezone dobrim partijama skrenuti još veću pažnju na sebe, s obzirom da su mu ambicije daleko veće od Cvajte.

Posle poraza od Hanovera, Grojter Firt nalazi se na korak od postavljanja zaista neslavnog rekorda u Bundesligi. Razlog za to je što tim u Firtu ove sezone nije slavio nijednom, a poslednju priliku za prvenac pred svojim navijačima Đurđić i drugovi imaju protiv Frajburga 11. maja. Ukoliko to ne uspeju, postaće prvi tim u istoriji Bundeslige koji tokom sezone nijednom nije pobedio na svom terenu.

Tri kola pre kraja sezone u Bundesligi, Grojter Firt zauzima poslednje mesto na tabeli, sa skorom od tri pobede, devet remija i čak 18 poraza. U narednom kolu, Đurđić i njegovi saigrači gostuju Štutgartu, sledeće subote od 15.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu